29ο Τουρνουά «Ακρόπολις»: Ανατροπή και 3η θέση για την Τουρκία απέναντι στην Ιταλία 

Παρά την ήττα της χθες από την Ελλάδα, η Τουρκία έκανε σήμερα την ανατροπή με την Ιταλία και αναδείχθηκε τρίτη στο 29ο Τουρνουά Ακρόπολις στο ΟΑΚΑ.Photo: ΚΥΠΕ




Η τέταρτη περίοδος αποζημίωσε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα Τουρκία-Ιταλία στο ΟΑΚΑ, πριν τον «τελικό» του 29ου Τουρνουά «Ακρόπολις» ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία. Οι Τούρκοι επέστρεψαν από το -13 της 3ης περιόδου και με επιμέρους σκορ 24-9 νίκησαν με 72-70 την Ιταλία. Ο Ερσάν Ιλιασόβα σημείωσε νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ της Τουρκίας αναδείχτηκε ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους. Μίλησε στο τέλος ο κορυφαίος των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα το Σάββτο (17/8) Φουρκάν Κορκμάζ (12π. με 2 τρίποντα) για να πετύχει η ομάδα του την πρώτη νίκη της στο Τουρνουά «Ακρόπολις» και να καταλάβει την 3η θέση.

Οι Ιταλοί είδαν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και γιος του Νάντο Τζεντίλε, Αλεσάντρο να σημειώνει 26 πόντους, είχε 8 κερδισμένα φάουλ, μάζεψε 8 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα απέναντι στην ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα. Όμως, στην τελευταία επίθεση ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πήγε να το πάρει πάνω του, με τον Ουίλμπεκιν να του κλέβει την μπάλα και η Ιταλία τερμάτισε 4η και τελευταία, χωρίς νίκη στις 3 ημέρες του Τουρνουά «Ακρόπολις». Επέστρεψε στη δωδεκάδα των Ιταλών ο Ντάνιελ Χάκετ (εκτός δωδεκάδας το Σάββατο, 17/8 κόντρα στην Σερβία) σημειώνοντας 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 38-35, 48-61, 72-70

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: