Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αμφίκλεια: Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις μέσα στη νύχτα

File Photo: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αμφίκλεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υπό μερικό έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Αμφίκλεια, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή, λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν.

Η πυρκαγιά, που προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό, στην Ελάτη, κοντά στον Επτάλοφο, στη βουνοκορφή του Παρνασσού, οδήγησε τις Αρχές να δώσουν εντολή να εκκενωθούν κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί.

Επιχείρηση που διεξήχθη μέσα στη νύχτα επέτρεψε να μεταφερθούν περίπου 200 μαθητές που βρίσκονταν σε δύο κατασκηνώσεις κοντά στην Αμφίκλεια στον Παρνασσό. Η μία κατασκήνωση είναι για Προσκόπους, η δεύτερη κατασκήνωση για χριστιανικές οργανώσεις.

Και οι δυο ήταν γεμάτες παιδιά και εκτιμήθηκε ότι πρέπει να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους. Γύρω στις τέσσερις το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Αμφικλειας όπου παραμένουν μέχρι τώρα.

Επικράτησε αναστάτωση καθώς μέσα στη νύχτα έφθαναν στην Αμφίκλεια δεκάδες γονείς για να δουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους, τα οποία πάντως βρήκαν ασφαλή στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια επιχείρηση που έγινε με μεγάλη ταχύτητα χάρη στην γρήγορη άφιξη λεωφορείων που παρέλαβαν τα παιδιά.

Γύρω στις 05.30 στην περιοχή της Αμφίκλειας άρχισε να βρέχει. Το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θρηνούμε για την απώλεια αυτών των ψυχών, η Χαλκιδική δοκιμάστηκε, δήλωσε ο Χρυσοχοϊδης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal