Ο Bad Bunny, υπέρμαχος των διαμαρτυριών στο Πουέρτο Ρίκο κατά του κυβερνήτη Ροσέλο

File Photo: Ο τραγουδιστής εμφανίζεται αναστατωμένος με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τον κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρντο Ροσέλο.EPA, ETIENNE LAURENT




O τραγουδιστής της ραπ και της ρεγκετόν, Bad Bunny είναι σε περιοδεία στην Ευρώπη, αλλά η σκέψη του είναι στην πατρίδα του, το Πουέρτο Ρίκο.

Ο 25χρονος τραγουδιστής με ανάρτησή του στο Instagram την περασμένη Δευτέρα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το πολιτικό κλίμα στην πατρίδα του.

  • “Αυτό το βίντεο είναι για όλους. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει” ανέφερε σε ένα από τα δύο βίντεο που ανάρτησε και τα οποία έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια προβολές.

Ο τραγουδιστής εμφανίζεται αναστατωμένος με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τον κυβερνήτη του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρντο Ροσέλο.

  • Σύμφωνα με το CBS News, μια ιδιωτική συνομιλία σε ομάδα στα social media που διαχειρίζεται ο κυβερνήτης διέρρευσε στον Τύπο, αποκαλύπτοντας το ρόλο του Ροσέλο σε μια σειρά από συζητήσεις με βωμολοχίες, ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια.

Οι πολίτες του Πουέρτο Ρίκο ζήτησαν την παραίτηση του κυβερνήτη, αλλά ο Ροσέλο αρνείται να παραιτηθεί, προκαλώντας συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες τις τελευταίες μέρες.

«Τον σεβασμό μου σε όσους είχαν το θάρρος, την ανδρεία και την πρωτοβουλία να βγουν έξω στους δρόμους και να αγωνιστούν για την πατρίδα μας» είπε ο Bad Bunny.

  • «Είμαι στην Ίμπιζα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μου περιοδείας, αλλά θα σταματήσω τα πάντα για να ανέβω σε ένα αεροπλάνο για το Πουέρτο Ρίκο για να βγω έξω στους δρόμους και να είμαι με τον κόσμο μου – τους ανθρώπους του Πουέρτο Ρίκο. Μακάρι να ήμουν εκεί τώρα» είπε o τραγουδιστής, ο οποίος είναι ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας.

Η είδηση της διαρροής των επίμαχων συζητήσεων έρχεται μετά τη σύλληψη από το FBI δύο πρώην ανώτατων αξιωματούχων του Ροσέλο για κατηγορίες απάτης.

«Το σύστημα για χρόνια, δεκαετίες, μας έχει διδάξει να παραμένουμε ήσυχοι» πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

  • «Έχει χειραγωγήσει τις απόψεις μας, τον Τύπο και μας έκανε να πιστεύουμε ότι οποιοσδήποτε διαμαρτύρεται είναι τρελός ή εγκληματίας. Θέλω όλοι να ξέρετε ότι δεν πρέπει να είναι έτσι. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε. Θα ήθελα πολύ να δω εκείνους που ποτέ δεν πήραν μέρος σε διαμαρτυρία να βγουν έξω, χωρίς φόβο» συμπλήρωσε.

Στο δεύτερο βίντεο ο Bad Bunny ανέφερε: «Το Πουέρτο Ρίκο πρέπει να απαιτήσει σεβασμό. Ο κυβερνήτης και οι συνεργάτες του, οι φίλοι του και εκείνοι που θα έρθουν, πρέπει να ξέρουν ότι τα χρόνια εκείνα έχουν περάσει. Αυτή η γενιά δεν θα εξαπατηθεί. Αυτή η χώρα είναι δική μας. Το Σαν Χουάν, το Πουέρτο Ρίκο, είναι δικό μας. Πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στίβεν Κινγκ για Ντόναλντ Τραμπ: Είναι πιο τρομακτικός και από τις νουβέλες μου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: