“Βράζουν” οι ΗΠΑ για τους S-400 στην Τουρκία: Σε συνέντευξη Τύπου η απάντηση του Πενταγώνου

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ προσέρχεται στο αμερικανικό Πεντάγωνο, Άρλιγκτον, Βιρτζίνια, ΗΠΑ. EPA, ERIK S. LESSER




Σε επίσημη ενημέρωση για την απάντηση του αμερικανικού Πενταγώνου προς την Τουρκία σχετικά με την παραλαβή του προηγμένου ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 θα προχωρήσουν ανώτεροι αμυντικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

  • Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως η υφυπουργός Άμυνας Έλεν Λορντ και ο αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για θέματα πολιτικής Ντέιβιντ Τράχτενμπεργκ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Η Ρωσία άρχισε σήμερα την παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

Ερωτηθείσα στη διάρκεια της ενημέρωσης των ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εκπρόσωπος Μόργκαν Ορτέγκους προειδοποίησε εκ νέου την Άγκυρα με «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες».

«Η θέση μας εδώ στο Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την Τουρκία και τους S-400 δεν έχει αλλάξει. Όλοι γνωρίζουν – οι τουρκικές αρχές γνωρίζουν – τη νομοθεσία που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο και σχετίζεται με το νόμο CAATSA και όλα αυτά παραμένουν τα ίδια», είπε.

«Έχουμε πει ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πραγματικές και αρνητικές συνέπειες εάν παραλάβει τους S-400. Αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35. Νομίζω ότι ο Υπουργός και αυτό το Υπουργείο ήταν απίστευτα συνεπείς για αυτό – τουλάχιστον από τότε που ήμουν εδώ και το τελευταίο έτος από τότε που ο Υπουργός (Εξωτερικών) ήταν εδώ, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να αλλάζει από όσα έχω πει ή ότι ο Υπουργός έχει δηλώσει επ’ αυτού», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
12/07/2019

Οι ΗΠΑ έγκριναν απόφαση για έξωση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 μόλις πάρει τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: