Βγάζει… την ουρά του από τη δολοφονία Φύσσα ο χρυσαυγίτης Σταμπέλος: Τα τηλεφωνήματα που τον εμπλέκουν

Ο κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής Γιώργος Σταμπέλος απολογείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Για ένα τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος στον Γιώργο Ρουπακιά και εν συνεχεία για μία «αψυχολόγητη» κίνηση να ενημερώσει τον βουλευτή Γιάννη Λαγό για τη σύλληψη του κατηγορούμενου πλέον για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βρέθηκε κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Σταμπέλος, σύμφωνα με την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος που δηλώνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, είπε στο δικαστήριο ότι η όλη εμπλοκή του με την δολοφονία του 34χρονου μουσικού τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται σε ένα τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος στον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Π. Φύσσα.

Πρόθεσή του, όπως είπε στο δικαστήριο ο Γ. Σταμπέλος, ήταν να πάρει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να του πει ότι παρέλαβε τα τρικάκια, αλλά κατά λάθος πήρε τον Ρουπακιά ο οποίος ήδη βρισκόταν μπροστά από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγορούμενος: Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα τον Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Τι είπατε;

Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό με τον οποίο «δεν είχα σχέση».

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της προέδρου γιατί πήρε τον συγκατηγορούμενό του, νυν ευρωβουλευτή, μετά τον Ρουπακιά, ο Γ. Σταμπέλος υποστήριξε πως θέλησε απλά να τον ενημερώσει, σε μία «αψυχολόγητη κίνηση» μιας και ήταν σε κατάσταση σοκ αφού ο Ρουπακιάς «δεν είχε συλληφθεί για αλκοτέστ αλλά για μαχαίρωμα».

Ο διάλογος που είχε ο απολογούμενος με την πρόεδρο είναι ο εξής:

Πρόεδρος: Γιατί τηλεφωνήσατε στον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω….

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε σ’ έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα…

Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την Τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται, και παίρνετε τον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.

Πρόεδρος: Γιατί συνδέσατε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγορούμενος: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρόεδρος: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Κατηγορούμενος: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ. Μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέετε με την τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους είχε τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο…

Του είπα ότι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς…

Πρόεδρος: Δεν σας είπε «ποιος είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα»;

Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης…

Πρόεδρος: Δεν πήγε το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναίκα του Ρουπακιά, κάποιον δικό του;

Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι; Φίλος;

Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;

Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά τον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα…

Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα… του λάθους και της αψυχολόγητης κίνησης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό.

Η πρόεδρος επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως τον είδαν στο σημείο της δολοφονίας και μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι ο ίδιος ο Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Κατηγορούμενος: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρόεδρος: Μα γι’ αυτό ακριβώς…

Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επίθεση από επιχειρηματία δέχτηκαν ελεγκτές του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: