Βαριά ήττα της εθνικής πόλο: Εχασε με κάτω τα χέρια από Σερβία, πήρε την 3η θέση στον Όμιλο

File Photo: Η εθνική ανδρών πόλο. Photo via koe.org.gr




Σε βαριά ήττα 9-3 υποχρεώθηκε η εθνική πόλο από τη Σερβία μένοντας έτσι στην 3η θέση του Α΄ Ομίλου στην Γκουανγκζού.

  • Πρόκειται για μια από τις χειρότερες εμφανίσεις που έχει κάνει ποτέ η εθνική πόλο των ανδρών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όχι μόνο.Με πολλά προβλήματα στην άμυνα αλλά και ακόμα περισσότερα στην επίθεση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βρέθηκε από νωρίς στο καναβάτσο από τους Σέρβους που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα τους Στράγιο Ριστίτσεβιτς, ο οποίος δέχθηκε μόλις τρία γκολ σε όλο το παιχνίδι από ελληνικά χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo τελευταίο της γκολ η Εθνική μας ομάδα το πέτυχε με τον Μουρίκη δύο λεπτά μετά την έναρξη του 2ου οκταλέπτου κι έκτοτε (για τα υπόλοιπα 22 λεπτά ως το τέλος) δεν ξαναβρήκε δίχτυα με τους διεθνείς να σημαδεύουν τα δοκάρια αλλά και τον τερματοφύλακα της Σερβίας, που έκανε και κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις.

  • Και στην άμυνα όμως τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Οι Σέρβοι, που έχουν έρθει στην Κορέα χωρίς επτά από τα βασικά τους στελέχη, ξεκίνησαν με ένα σερί 6/6 στον παίκτη παραπάνω για να τελειώσουν τον αγώνα με 6/8, σε αντίθεση με την Εθνική μας που είχε το πολύ κακό 1/11, από τα χειρότερα ποσοστά που έχει καταγράψει σε επίσημες διοργανώσεις.

Ο προπονητής της εθνικής μετά τη λήξη του αγώνα σημείωσε πως «δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω με την εμφάνιση αυτή».

  • «Πολύ κακό παιχνίδι από την πλευρά μας σε όλους τους τομείς. Στο πρώτο μισό δεχθήκαμε εξι γκολ, όλα στον παραπάνω, δεν κάναμε ούτε μια άμυνα στον λιγότερο, που σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια πρέπει να είσαι πολύ καλός στον παίκτη λιγότερο, και αντίστοιχα στον παίκτη παραπάνω δεν σκοράραμε. Στην επίθεση ήμασταν χωρίς ιδέες, χωρίς φαντασία, χωρίς πάθος, γενικά στο παιχνίδι ήμασταν χωρίς πάθος και τα τρία γκολ που πετύχαμε είναι αρνητικό ρεκόρ, ενώ όσο μέναμε εκεί η ψυχολογία μας έπεφτε και η συνέχεια ήταν υπέρ των Σέρβων.

Απογοητευτική χαρακτήρισε την εμφάνιση ο Χριστόδουλος Κολόμβος τονίζοντας ότι “δυστυχώς πρέπει να πάμε στο μηδέν και να τα δούμε όλα από την αρχή. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που, ή σε πάει στην απόλυτη αποτυχία, ή σε πάει στην οκτάδα και συνεχίζουν οι στόχοι. Πρέπει να το ξεχάσουμε, βέβαια πρέπει να διορθώσουμε και πολλά λάθη που κάναμε σήμερα”.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 0-0, 3-0

ΕΛΛΑΔΑ: Φουντούλης, Μουρίκης, Γούνας

ΣΕΡΒΙΑ: Μάντις 4, Λάζιτς 2, Ράσοβιτς Στρ. 1, Στογιάνοβιτς 1, Ράσοβιτς Βικ. 1

Η τελική βαθμολογία του Α΄Ομίλου

1.Σερβία 5

2.Μαυροβούνιο 4

3.ΕΛΛΑΔΑ 3

4.Ν.Κορέα 0

Η Εθνική μας θα παίξει την Κυριακή στις 15:30 τοπική (09:30 ώρα Ελλάδας-Απευθείας ERTSports) με την ομάδα που (σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε) θα είναι 2η στον Β΄ Όμιλο (Αυστραλία ή ΗΠΑ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κλείδωσε» τη 2η θέση στον Όμιλο η Εθνική γυναικών με άνετη νίκη επι του Καζακστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: