Βαριά ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών από την Ισπανία με σκορ 14-4 στο Παγκόσμιο στην Κορεά

FILE PHOTO: Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Πηγή koe.org.gr




Μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών από την Ισπανία με 14-4.

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον 3ο Όμιλο του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, εδώ στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας η ομάδα του Γιώργου Μορφέση εμφανίστηκε από το ξεκίνημα κατώτερη των περιστάσεων και στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου ήταν ήδη πίσω στο σκορ με πέντε γκολ διαφορά (6-1), έχοντας δεχθεί τέσσερα γκολ από την Ταράγκο.

  • Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πέρασε στο τέρμα την Μαρίνα Κοτσιώνη αντικαθιστώντας την Ιωάννα Σταματοπούλου, η εμφάνιση όμως της Εθνικής μας δεν βελτιώθηκε, αφού μπορεί να περιορίστηκαν επιθετικά οι Ισπανίδες (πέτυχαν έξι γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο και οκτώ στα υπόλοιπα τρία), αλλά η ελληνική επίθεση συνέχισε να είναι τραγική, τόσο στα ίσα όσο και στην παίκτρια παραπάνω.

Με την διαφορά να παραμένει στα 5 γκολ (3-8) ολοκληρώθηκε και το δεύτερο οκτάλεπτο, παρότι η ελληνική ομάδα ισορρόπησε με το επιμέρους σκορ να είναι 2-2, το τρίτο όμως ήταν εξίσου καταστροφικό αφού τέλειωσε 3-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας, «εκτοξεύοντας» την διαφορά στο +8 (11-3).

Η τελευταία περίοδος ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, με την ισπανική ομάδα να σημειώνει άλλα τρία γκολ και την ελληνική το τέταρτο και τελευταίο με την Χριστίνα Τσουκαλά.

Τα οκτάλεπτα: 1-6. 2-2,0-3,1-3

Τα γκολ της εθνικής μας πέτυχαν οι: Τσουκαλά, Ασημάκη, Ξενάκη, Ελευθεριάδου.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας η Κούβα, την Τρίτη (16/7) στις 12:30 τοπική (06:30 ώρα Ελλάδας, απευθείας ERTSPORTS). Η Κούβα που γνώρισε την ήττα από το Καζακστάν με 9-6.

Γιώργος Μορφέσης (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Το αποτέλεσμα τα λέει όλα. Δεν ήμασταν καθόλου συγκεντρωμένοι στην άμυνα που είναι το μεγάλο μας όπλο και ήμασταν πολύ κακοί στην επίθεση. Όταν δέχεσαι έξι γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, τι να πούμε για τα περαιτέρω. Εξι γκολ στο 1ο και 8 στο υπόλοιπο παιχνίδι. Θα πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας, γιατί η ελληνική ομάδα βασίζεται στις άμυνες. Αν δεν παίξουμε άμυνα δεν θα μπορέσουμε να παίξουμε επίθεση. Γιατί ήμασταν κακοί και στην επίθεση. “Διαβάζαμε” πολύ λάθος όλες τις φάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα κακό παιχνίδι και μόνο και στη συνέχεια στα χιαστί που θα πάμε θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ασφαλώς και η ψυχολογία έπαιξε το ρόλο της με ένα τέτοιο κακό ξεκίνημα. Έπρεπε να βρεθεί ένας άνθρωπος να αλλάξει την κατάσταση. Δεν κατάφερα να το κάνω ούτε εγώ από έξω ούτε οι κοπέλες από μέσα. Συνεχίζουμε, επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της 8άδας».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΣΗΜΑΚΗ (αρχηγός Εθνικής): «Είναι μια πάρα πολύ βαριά ήττα. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω ζήσει μια τόσο μεγάλη ήττα ως παίκτρια της Εθνικής. Όμως δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα της ομάδας μας. Δεν είναι αυτή η διαφορά μας με την Ισπανία σε καμία περίπτωση. Ήμασταν τραγικές στην άμυνα, δεχθήκαμε γκολ με όλους τους τρόπους κι απ΄ ό,τι δείχνει η εμφάνισή μας φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει αυτό το νέο τρόπο παιχνιδιού, το διαφορετικό πόλο. Καλό όμως είναι να υπάρχει ψυχραιμία, γιατί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι μπροστά μας. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία σήμερα να κερδίσουμε την Ισπανία και να περάσουμε στην οκτάδα απευθείας και τώρα το δύσκολο είναι ότι πρέπει να ανασυνταχθούμε και να επιστρέψουμε δυνατότερες, γιατί έρχονται πολύ σημαντικά παιχνίδια και πρέπει να βρούμε τις δυνάμεις μας και τα πατήματά μας και να καταλάβουμε πώς λειτουργεί όλο το έργο, γιατί όπως έδειξε το παιχνίδι σήμερα δεν ήμασταν έτοιμες. Συμπεράσματα θα βγάλουμε και στην πορεία, θα δούμε τα λάθη μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η εθνική ομάδα πόλο απέναντι στη Νότιο Κορέα στο Παγκόσμιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: