Τσέσνα προσγειώθηκε δίπλα στην Εγνατία: Είχαν Άγιο επιβαίνοντες και οδηγοί ΙΧ

File Photo: Για προληπτικούς λόγους νοσηλεύονται οι 3 επιβαίνοντες στο μονοκινητήριο. EPA, JEROEN JUMELET




Τη διακομιδή στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης του ενός εκ των τριών επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που έκανε αναγκαστική προσγείωση το πρωί στην περιοχή των Γρεβενών, αποφάσισαν -για προληπτικούς λόγους- οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, όπως είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διοικητής του, Παντελής Αλεξιάδης. “Οι λόγοι της διακομιδής είναι καθαρά προληπτικοί.

Από το πρωί ο ασθενής υποβλήθηκε σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Επειδή φέρει πολλαπλό κάταγμα στο πόδι και έχει τραύμα στο κεφάλι, έκριναν οι γιατροί ότι ενδεχομένως θα πρέπει να βρίσκεται κοντά σε ένα νοσοκομείο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ώστε αν χρειαστεί να μπορεί να νοσηλευτεί” σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο κυβερνήτης και ο έτερος επιβάτης του αεροσκάφους νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Γρεβενών και εξέφρασαν την επιθυμία, εφόσον αισθάνονται καλά, να υπογράψουν και να πάρουν εξιτήριο, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες.

Παράλληλα, τριμελής ομάδα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) μεταβαίνει στο σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Το ελαφρύ αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση του προγράμματος της Αερολέσχης Κέρκυρας, όταν παρουσίασε βλάβη στον αέρα, όπως είπε ο πιλότος στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

“Μας είπε ότι είχε κάποια βλάβη στον αέρα και προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση” ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών, Λάμπρος Πύργος, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, επικεφαλής κλιμακίου, όταν σήμανε συναγερμός για την αναγκαστική προσγείωση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην παλαιά εθνική οδό Γρεβενών – Κοζάνης, στο 4ο χλμ από τα Γρεβενά.

“Ευτυχώς δεν έπαθαν κάτι σοβαρό, το αεροσκάφος ήταν αναποδογυρισμένο. Και επίσης ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε από τον δρόμο κάποιο όχημα και αποφεύχθηκε δεύτερο ατύχημα” τόνισε ο κ. Πύργος. Οι πυροσβέστες έκαναν ρίψη ειδικού αφρού, προκειμένου να αποφευχθεί ανάφλεξη από την διαρροή καυσίμων.

“Χύθηκε στο πρανές, σε έδαφος, η μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου έχει διαφύγει από το αεροσκάφος, διαβρέχουμε ξανά και ξανά, για να μην έχουμε θέμα εκδήλωσης πυρκαγιάς” κατέληξε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις εμπρησμοί αυτοκινήτων τα ξημερώματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: