Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε μετανάστες στην Τουρκία: Στους 17 οι νεκροί, 50 τραυματίες

File Photo: Νοσοκόμοι του Πρώτων Βοηθειών μεταφέρουν τραυματία, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. EPA, MURAT ERGIN, IHLAS NEWS AGENCY TURKEY OUT




Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, από τους οποίους 16 μετανάστες, σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο με μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο DHA (Doğan Haber Ajansı).

  • Πέντε παιδιά συγκαταλέγονται στα θύματα, όπως και ο οδηγός του μικρού λεωφορείου, διευκρίνισε το DHA, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της Βαν, τον Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ. Το τροχαίο σημειώθηκε κοντά στα ιρανικά σύνορα κι ενώ οι μετανάστες εισέρχονταν παράνομα στην Τουρκία, αναφέρει το DHA.

Ο Μπιλμέζ διευκρίνισε ότι 67 άνθρωποι επέβαιναν στο minibus, χωρητικότητας μόλις 17 – 18 επιβατών.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη για να καθοριστούν τα αίτια του τροχαίου και η εθνικότητα των τραυματιών.

  • Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν ομάδες διάσωσης να σπεύδουν στον τόπο της τραγωδίας, κοντά στα θύματα που βρίσκονταν γύρω από το μικρό λεωφορείο το οποίο ανατράπηκε και έπεσε σε χαντάκι, στους πρόποδες ενός λόφου.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι όταν ο οδηγός του minibus έχασε τον έλεγχο του οχήματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
18/07/2019

Ο ΟΗΕ επικρίνει τη μεταναστευτική πολιτική της Ουγγαρίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: