Τους Ευρωπαίους ομολόγους του ενημερώνει για την Τουρκία ο Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες

File Photo: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης. ΓΤΠ – Χ.ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ




Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τους Ευρωπαίους ομολόγους του αναφορικά με την κατάσταση πραγμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, στο περιθώριο των εργασιών του ΣΕΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος μετέβη χθες το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στην τακτική σύνοδο του ΣΕΥ, θα ανταλλάξει απόψεις με τον κ. Δένδια για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως επίσης για τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, νοουμένου ότι θα τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

  • «Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως επίσης για τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, νοουμένου ότι θα τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
  • Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις επί διαφόρων επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η κατάσταση στο Ιράν, υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, η διαμορφούμενη κατάσταση σε Ιράκ και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς και οι εξωτερικές πτυχές της Μετανάστευσης, υιοθετώντας σχετικά συμπεράσματα.

Σε συνέχεια σχετικών ενημερώσεων που έγιναν και στο πλαίσιο προηγούμενων συνόδων, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τους ομολόγους του αναφορικά με την κατάσταση πραγμάτων και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προστίθεται.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Εθνικιστικές κορώνες από Μπαχτσελί: Αν θυμώσουμε, θα πληρώσετε τη θρασύτητά σας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: