Τώρα η Τουρκία ιδρύει και συντονιστικό όργανο για τις “σχέσεις” της με το ψευδοκράτος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή. EPA, TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Στην ίδρυση οργάνου για το συντονισμό, με ομαλό τρόπο, των σχέσεων της τουρκικής κυβέρνησης με το ψευδοκράτος, προχώρησε η τουρκική Προεδρία.

Η ίδρυση του εν λόγω οργάνου ανακοινώθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Ανατολού, καθήκοντα θα ανατεθούν είτε σε Τούρκο αντιπρόεδρο είτε σε Υπουργό της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με στόχο τη συμβολή στις προσπάθειες για ανάπτυξη του ψευδοκράτους θα διασφαλιστεί ο σχεδιασμός και συντονισμός της οικονομικής και τεχνικής βοήθειας του ψευδοκράτους από την Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, στις εργασίες του οργάνου αυτού, το οποίο θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί το οικονομικό πρόγραμμα που αφορά την Τουρκία και το ψευδοκράτος, θα συμμετέχει τεχνική επιτροπή και θα υπάρχει η δυνατότητα ίδρυσης προσωρινών ομάδων εργασίας από ειδικούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για την κάθε συμφωνία που θα γίνεται μεταξύ δημόσιων τουρκικών οργανισμών και θεσμών με το ψευδοκράτος, θα απαιτείται η συγκατάθεση αυτού του συντονιστικού οργάνου.

Να σημειωθεί ότι πριν τον Ιούνιο του 2018, οπότε εφαρμόστηκε το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία, καθήκοντα υπεύθυνου του ‘κυπριακού χαρτοφυλακίου’ ανέθετε ο Πρωθυπουργός και όχι ο Πρόεδρος σε έναν από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησής του.


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/07/2019

Παράνοια Οκτάι: “Δεν θα επιτρέψουμε παιχνίδια στους υδρογονάνθρακες”, είπε στα κατεχόμενα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: