Τοπικές βροχές σε Πελοπόννησο και ΒΑ Αιγαίο: Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή

File Photo: Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 έως και τι πρωινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες ενδέχεται να επηρεάσουν και τις Σποράδες.

  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Δεν φταίει μόνο ο καιρός, φταίει κυρίως ο κακός μας ο καιρός: Μια χώρα που περιμένει το μοιραίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: