Το στοίχημα του Μητσοτάκη: Τρομοκρατία χαμηλής έντασης, αλλά και μηδενική ανοχή

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΥΓΕΡΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη μάχη των εκλογών, έχοντας υψώσει τη σημαία για τη δημόσια ασφάλεια. Και όπως φάνηκε από τις προγραμματικές δηλώσεις του το εννοεί.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τοποθέτησε επικεφαλής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ πολύπειρο Χρυσοχοΐδη, ο οποίος όχι μόνο έχει πιστωθεί πολιτικά την εξάρθρωση της οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, αλλά έχει και υψηλό κύρος στους κόλπους της αστυνομίας.

  • Η αποκατάσταση της δημόσιας ασφάλειας είναι ζωτικής σημασίας για τους απλούς πολίτες. Ειδικά η πτυχή της που έχει να κάνει με τη διάχυτη εγκληματικότητα (κυρίως ληστείες και κλοπές). Ο νέος πρωθυπουργός δεν δείχνει να υποτιμά αυτή την πτυχή, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τα μάτια του είναι στραμμένα κυρίως προς την άλλη πτυχή, αυτή που αφορά τις επιθέσεις ομάδων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Εκεί, λοιπόν, θα εστιασθεί κυρίως η προσπάθειά του.

Μπορεί σ’ αυτό το επίπεδο εμβληματική περίπτωση να έχει αναδειχθεί η δράση της ομάδας “Ρουβίκωνας”, αλλά στην πραγματικότητα σοβαρότερες είναι οι κατά καιρούς επιδρομικές επιχειρήσεις. Η επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής στα μέσα Μαΐου ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τέτοιων επιθέσεων.

  • Στις 12 Μαΐου είχε δεχθεί επίθεση στα Εξάρχεια αστυνομικός της ομάδας “Δίας”. Την προηγουμένη εκείνου του περιστατικού είχαν γίνει στόχος επίθεσης με μολότοφ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Στις 9 Μαΐου, ομάδα κουκουλοφόρων είχε με βαριοπούλες καταστρέψει καταστήματα στην Βουκουρεστίου. Και δύο μέρες νωρίτερα είχε δεχθεί επίθεση με μολότοφ το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Όλες εκείνες οι επιθέσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τρομοκρατία χαμηλής έντασης. Αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι κατά κάποιον τρόπο πάγια πρακτική, αλλά η πυκνότητά τους τον Μάιο οφειλόταν στην άρνηση των αρμόδιων αρχών να εγκρίνουν άδεια στον βαρυποινίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Καμπή στην ιστορία τηςΤουρκίας: Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: