Το Stena Impero το οποίο κατέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν. Η φωτογραφία είναι από βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Ιρανοί. EPA, SEPAH NEWS HANDOUT

Το Λονδίνο θα ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος του Ιράν μετά τη σύλληψη τάνκερ στον Κόλπο

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να αναγγείλει σήμερα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού παγώματος ιρανικών πόρων, σε αντίποινα για το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ [1].

Παράλληλα, το Λονδίνο ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν εκ νέου κυρώσεις που είχαν αρθεί το 2016, μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν το 2015, κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας.

1 Malnick, Edward· Ensor, Josie· Sawer, Patrick· και Allen, Nick, « Jeremy Hunt set to freeze Iran assets after it taunts UK over seized tanker», The Telegraph, 20ή Ιουλίου 2019, [απαιτείται συνδρομή για την ανάγνωση ολόκληρου του κειμένου].

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Την απογοήτευση του για τη σύλληψη τάνκερ από το Ιράν εξέφρασε ο Χαντ στον ΥΠΕΞ της χώρας