Τις ένοπλες δυνάμεις Βενεζουέλας θα ενισχύσει η Ρωσία: Προτρέπει σε διάλογο Μαδούρο-Γκουαϊδό

File Photo: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Δ) χαιρετά δια χειραψίας τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο κατά την διάρκεια συνάντησής τους στο Κρεμλίνο, Μόσχα, Ρωσία. EPA, YURI KADOBNOV, POOL




Σε συνέχιση του συστηματικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προέτρεψε σήμερα, Παρασκευή, 5 Ιουλίου, η Ρωσία, ώστε να αποφευχθούν οι οποίες απόπειρες χειραγώγησης της κατάστασης από το εξωτερικό, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

  • Τη θέση αυτή εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, εκτιμώντας ότι «οι όποιες προσπάθειες να επιβάλουν από το εξωτερικό στη Βενεζουέλα το ένα ή το άλλο πολιτικό και πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό μοντέλο, θα τελικά θα αποτύχουν».

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ προσέθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνδράμει σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας.

  • «Θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας σε πολλούς τομείς για να αναπτύξουμε τις συμμαχικές σχέσεις με την αδελφική Βενεζουέλα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορους τομείς και στο πλαίσιο των ήδη υφιστάμενων συμφωνιών θα προβούμε σε πρωτοβουλίες που επιτρέπουν να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις αυτής της χώρας», δήλωσε ο Ριαμπκόφ. Παράλληλα ο Ριαμπκόφ τόνισε ότι επανειλημμένα έχουν διαψευστεί τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία στην Βενεζουέλα βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί. Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτό αφορά την συνεργασία σε ζητήματα τεχνολογίας, την οποία παρείχαμε στη Βενεζουέλα.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα αλλά η υποστήριξη , όπως είπε του λαού προς την σημερινή κυβέρνηση είναι μεγάλη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤASS, Reuters

Νέα σύνοδος Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν για τη Συρία δρομολογείται τον Αύγουστο στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: