Την Τετάρτη οι πρώτες εκπομπές του αριθμού 112 στη Σύρο από την ΓΓΠΠ: Σε 10 μέρες πανελλαδικά

File Photo: Δοκιμαστικό sms σε κινητό τηλέφωνο που γράφει: “δοκιμαστικό μήνυμα εκπομπής κυψέλης”, στέλνεται σε πολίτες από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής για την προειδοποίηση πολιτών σε περιπτώσεις έκτατων αναγκών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Αρχίζει αύριο δοκιμαστικά η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος από τις 10 Ιουλίου είχε δηλώσει ότι θα γίνει άμεσα η ενεργοποίηση του 112, σε δοκιμαστική βάση, μέχρι το τέλος του έτους, οπότε και θα λειτουργήσει κανονικά.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΠΠ, αύριο, Τετάρτη, θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων SMS του 112, στην περιοχή της Σύρου για ένα δίωρο, από τις 14.00 έως τις 16.00.

Η δοκιμαστική αυτή εκπομπή επιλέχτηκε ως μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ολοκληρωμένη λειτουργία του 112 στο τέλος του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήθηκαν ομάδες εργασίας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία και των παρόχων της κινητής τηλεφωνίας για να προχωρήσουν το έργο.

Σύμφωνα με πηγές της ΓΓΠΠ, από τις 10 Αυγούστου, που θα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το 112 θα λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, σε όλη την Ελλάδα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Με ζέπελιν θα ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα το Λιμενικό: Στη Σάμο η δοκιμαστική επιχείρηση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: