Την απογοήτευση του για τη σύλληψη τάνκερ από το Ιράν εξέφρασε ο Χαντ στον ΥΠΕΞ της χώρας

File Photo: Αντιπαράθεση Βρετάνιας – Ιράν για τη σύλληψη του τάνκερ Stena Impero EPA, TOMMY CHIA, STENA BULK, HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY, NO SALES




Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κι εξέφρασε την “οξεία απογοήτευσή του” για την κατάσχεση του -υπό βρετανική σημαία- τάνκερ Stena Impero που έγινε χθες από το Ιράν, στο Στενό του Χορμούζ.

“Μόλις μίλησα με τον… Ζαρίφ κι εξέφρασα την οξεία απογοήτευσή μου, καθώς με είχε διαβεβαιώσει το προηγούμενο Σάββατο ότι το Ιράν ήθελε την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Συμπεριφέρθηκαν αντίθετα,” έγραψε σήμερα ο ίδιος στο Twitter.

“Αυτό έχει να κάνει με ενέργειες κι όχι με λόγια, αν θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο και να το ξεπεράσουμε,” πρόσθεσε ο Χαντ. “Η βρετανική ναυτιλία πρέπει και θα προστατευτεί.”

Νομική διαδικασία λέει το Ιράν

Η υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Stena Impero που κατάσχεσε χθες το Ιράν θα πρέπει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη νομική διαδικασία, καθώς παραβίασε τους κανόνες της ναυσιπλοΐας, είπε ο Ιρανός υπουργός των Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, στον Βρετανό ομόλογό του, Τζέρεμι Χαντ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Για εμπλοκή του τάνκερ σε ατύχημα ομιλεί το Ιράν: Μετρημένη αλλά σθεναρή αντίδραση Χαντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: