Την αποφυλάκιση του ράπερ ASAP Rocky ζητά ο Τραμπ: Η Σουηδία μας απογοήτευσε[video]

Την αποφυλάκιση του αμερικανού ράπερ ζητά ο Ντόναλν Τραμπ. EPA, STINA STJERNKVIST SWEDEN OUT




Καθώς ο ASAP (AS$AP) Rocky εξακολουθεί να κρατείται σε φυλακή της Σουηδίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφυλακιστεί ο ράπερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter έγραψε: «Δώστε στον A$AP Rocky την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του. Κάνουμε τόσα πολλά για τη Σουηδία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί αντίστροφα. Η Σουηδία πρέπει να επικεντρωθεί στο πραγματικό πρόβλημά της με την εγκληματικότητα». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε το hashtag #Free Rocky.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος» από τον Σουηδό πρωθυπουργό Στέφαν Λέβεν: «Η Σουηδία απογοήτευσε την Αφρο-Αμερικανική μας κοινότητα στις ΗΠΑ. Παρακολούθησα τα βίντεο του A$AP Rocky, τον οποίο ακολούθησαν και παρενόχλησαν ταραχοποιοί. Συμπεριφερθείτε στους Αμερικανούς δίκαια».

Τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ ακολούθησαν την είδηση ότι ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης, ο οποίος κατηγορείται για βίαιη επίθεση μετά από καυγά σε δρόμο της Στοκχόλμης στις 30 Ιουνίου θα παραμείνει υπό κράτηση σε φυλακή της Σουηδίας.

  • Ο ράπερ, ο οποίος ήταν στη Σουηδία για συναυλία έκανε βόλτα στη σουηδική πρωτεύουσα με τη συνοδεία του, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ο ράπερ δημοσίευσε αρχικά βίντεο στο Instagram, στα οποία ανέφερε ότι τους παρακολουθούσαν δύο νεαροί. «Δεν τους γνωρίζουμε και δεν θέλουμε προβλήματα» έγραψε στη λεζάντα ενός από τα βίντεο. «Μας ακολουθούν εδώ και τέσσερα τετράγωνα».

Σε ένα άλλο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που ανάρτησε ο ράπερ έγραψε ότι ένας από τους νεαρούς χτύπησε ένα άνδρα της ασφάλειάς του «στο πρόσωπο με ακουστικά».

Αργότερα δημοσιεύθηκαν από άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δείχνουν πώς ο ράπερ άρπαξε το νεαρό, τον έριξε στο έδαφος και μαζί με τους συνοδούς του τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν. Δύο ακόμη άτομα κρατούνται στη Σουηδία για την υπόθεση.

  • Ο Σουηδός εισαγγελέας Ντάνιελ Σούνεσον ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός ράπερ ASAP και άλλα δύο άτομα κατηγορούνται για επίθεση βάσει αποδεικτικών στοιχείων που δεν είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Σουηδό πρωθυπουργό το περασμένο Σαββατοκύριακο και «προσφέρθηκε να εγγυηθεί προσωπικά για την αποφυλάκισή του ράπερ», κάτι που δεν αποτελεί επιλογή σύμφωνα με το σουηδικό δίκαιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γκρέτα Τούνμπεργκ και “The 1975” καλούν τους έφηβους σε “πολιτική ανυπακοή” για το κλίμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: