Τη Δευτέρα η απόφαση του Εφετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

File Photo: Νεαρή κοπέλα στέκεται μπροστά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος, τότε, μαθητής, Αλέξης Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ,Παντελής Σαΐτας




Σχεδόν 11 χρόνια µετά το µοιραίο βράδυ που ο ειδικός φρουρός Επαµεινώνδας Κορκονέας τράβηξε τη σκανδάλη αφαιρώντας τη ζωή του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναµένεται να πέσει η «αυλαία» του δευτεροβάθµιου δικαστηρίου.

Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα ανακοινώσει την κρίση του τόσο για τον ειδικό φρουρό που τράβηξε τη σκανδάλη, όσο και για τον «συνοδό» του Βασίλη Σαραλιώτη, που βρίσκεται εκτός φυλακής µέχρι την τελική κρίση της υπόθεσης.

Αναβολή
Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασµένο µήνα, όµως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, µε τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηµατική αναβολή» προκειµένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα. Υπενθυµίζεται ότι στον νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκηµα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την εισαγγελική πρόταση, που ζητούσε τη µετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία µε άµεσο δόλο σε ανθρωποκτονία µε ενδεχόµενο δόλο, θα µπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύτερη ποινή. Σηµειώνεται πως ο Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση µε άµεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούµενος στις φυλακές ∆οµοκού, ενώ ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε µε περιοριστικούς όρους το 2012 µέχρι την εκδίκαση του δευτεροβάθµιου.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Τον σκότωσε γιατί έκανε φασαρία: Ο λόγος για τη φονική συμπλοκή στις φυλακές Νιγρίτας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: