Θα έκανα τα πάντα για τις ΗΠΑ, είπε ο Πομπέο, αν και διαψεύδει φήμες περί υποψηφιότητας

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο (Κ) παρακολουθεί, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον εκτελόντα χρέη γραμματέα Ασφαλείας Κέβιν Μακάλιναν και τον υπουργό Εσωτερικών της Γουατεμάλας υπογράφουν συμφωνία για τη μείωση των αιτήσεων ασύλου από την Γουατεμάλα, Οβάλ γραφείο, Λευκός Οίκος, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, JIM LO SCALZO




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που θεωρείται στενός σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποια μέρα την προεδρία.

“Ποτέ δεν ήμουν σε θέση να προβλέψω ποια θα ήταν η επόμενη δουλειά μου και νομίζω ότι αυτό ισχύει και στο θέμα αυτό”, είπε αρχικά, απαντώντας σε ερώτηση για τις προεδρικές του φιλοδοξίες. Όμως “αν θεωρούσα ότι θα μπορούσα να παράσχω υπηρεσίες, δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανα για την Αμερική”, πρόσθεσε.

  • Μιλώντας για τα 18 χρόνια της “ομοσπονδιακής υπηρεσίας του”, από τον στρατό, το Κογκρέσο και τώρα την κυβέρνηση, τόνισε ότι αισθάνεται ότι έχει “υποχρέωση” απέναντι στη χώρα του.

Ο 55χρονος πρώην γερουσιαστής του Κάνσας προέρχεται από τη δεξιά πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και είναι ένα από τα λίγα στελέχη της κυβέρνησης που χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης του προέδρου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Πομπέο θα στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2020. Απέρριψε όμως, αν και όχι κατηγορηματικά, την πιθανότητα -μια φήμη που κυκλοφορεί έντονα το τελευταίο διάστημα- ότι θα είναι υποψήφιος για μια θέση στη Γερουσία.

“Εξαρτώμαστε όλοι από τη βούληση του προέδρου”, είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
29/07/2019

«Καρφιά» Νάντλερ κατά Τραμπ: Αξίζει να παραπεμφθεί, έχει παραβιάσει πολλάκις το νόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: