Τέσσερις αστυνομικοί για κάθε υπουργό και ένας για κάθε βουλευτή, η εντολή Χρυσοχοΐδη

File Photo: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Δεν χρειάζεται να ανακαλύψει κανείς την… Αμερική. Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνει για μια ακόμη φορά αυτό που ο ίδιος στο παρελθόν αλλά και προκάτοχοί του έχουν αποφασίσει στην αρχή της υπουργικής τους θητείας στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Βγάζει τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Από τα γραφεία και τις πολυπρόσωπες ομάδες φύλαξης στόχων, κυρίως πρώην πολιτικών στο δρόμο.

Αυτό πράγματι γίνεται κάθε φορά και λίγο καιρό αργότερα με ένα μαγικό τρόπο όλα ξαναγίνονται όπως πριν. Αφορμή πάντα μια απειλή, ένα χτύπημα, μια προκήρυξη και οι αστυνομικοί επιστρέψουν στις γνωστές τους θέσεις.

Ανεξαρτήτως αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, με εντολή του κ, Χρυσοχοΐδη περίπου 900 αστυνομικοί λαμβάνουν φύλλο πορείας για μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής απομακρυνόμενοι από συνοδείες επισήμων, θέσεις γραφείου σε επιτελεία και αστυνομικές υπηρεσίες της επαρχίας.

Ήδη, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη εκδόθηκε διαταγή, σύμφωνα με την οποία 322 αποσπασμένοι αστυνομικοί επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις στην Άμεση Δράση, στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., στα ΜΑΤ και στην Ασφάλεια, όπου εντάσσονται και τα Τμήματα πρώτης γραμμής όπως αυτό των Εξαρχείων. Το επόμενο βήμα της νέας ηγεσίας είναι να βάλει τέλος στις πολυάριθμες συνοδείες αστυνομικών που υπηρετούν στους επισήμους. Το νέο σχέδιο του υπουργείου προβλέπει ότι θα απασχολούνται: Σε κάθε υπουργό θα βρίσκονται 4 αστυνομικοί, σε κάθε υφυπουργό 2, ενώ 1 αστυνομικός θα διατίθεται για κάθε βουλευτή. Τέλος κανένας αστυνομικός δεν θα διατίθεται για τη φύλαξη των γενικών γραμματέων.

Όπως αναφέρουν πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη στο «Έθνος της Κυριακής», ενδεικτικό του πόσο γρήγορα «τρέχουν» οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το ότι ο υπουργός προανήγγειλε πως έως τις 22 Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την εγκληματικότητα, πριν ακόμα δηλαδή γίνουν οι έκτακτες κρίσεις και σχηματιστεί η νέα φυσική ηγεσία.

Hellas Journal, με πληροφορίες από ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: