Τέλος το άσυλο και η νομική Πάτρας δήλωσαν Μητσοτάκης – Κεραμέως: Τι μένει, τι αλλάζει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας. Φωτογραφία




Την κατάργηση του ασύλου και την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει η τέταρτη νομική στην Πάτρα, ανακοίνωσε η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε, η κατάργηση του ασύλου είναι δέσμευση της κυβέρνησης προκειμένου να γίνει πάλι το πανεπιστήμιο χώρος ιδεών.

Για την νομική είπε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας, αλλά τέταρτης νομικής. Όπως είπε, υπάρχει πληθώρα νομικών στην χώρα.

Η κ. Κεραμέως, τόνισε ότι οι 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή θα γίνουν κανονικά και μάλιστα, θα υπάρχει συνάντηση με το ΑΣΕΠ για να γίνουν πιο γρήγορα.

Σημείωσε πως θα δρομολογηθούν όσα πρέπει, ώστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι βιβλία και προσωπικό στα σχολεία.

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, είπε ότι δεν θα αιφνιδιαστεί κανένας, υπογραμμίζοντας πως του χρόνου οι εξετάσεις θα γίνουν όπως και φέτος.

Ανακοίνωσε την παράταση στην κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, λέγοντας ότι θα γίνει για να εξεταστούν τυχόν αδυναμίες.

Η νέα υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ώστε όλες οι βαθμίδες να είναι ελεύθερες και να αποκτήσουν τις αρμοδιότητες που χρειάζονται.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε τη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους, τόσο στο υπουργείο Παιδείας όσο και σε όλα τα υπουργεία.

HELLAS JOURNAL

 

Ο ΣΕΒ θέτει την ατζέντα από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ τονίζει η Αχτσιόγλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: