Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις: Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής

File photo: Taxis. Φωτογραφία Ημερησία.




Λήγει σήμερα Δευτέρα 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, όπως διεμήνυσε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

  • Ως την Τετάρτη οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Τα πρόστιμα για όσους δεν καθυστερήσουν ή υποβάλλουν με σημαντικά λάθη τις φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να είναι «τσουχτερά». Τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ και φτάνουν τα 500.

Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

– 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

– 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).

– 500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Η ΑΑΔΕ, εκτός από τη δημοσιοποίηση των προστίμων, είχε εκδώσει αναλυτικό οδηγό για για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους.

Hellas Journal

Οι κίνδυνοι ενός Brexit χωρίς συμφωνία για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: