Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη [live]

File Photo: Ο Παύλος Πολάκης. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος με το αιτιολογικό ότι η Βουλή θα έπρεπε να παραπέμψει το θέμα σε προανακριτική επιτροπή που θα συγκροτήσει η Βουλή και να μην άρει απλώς την ασυλία του κ. Πολάκη, καθώς οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν στην άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του πρώην υπουργού αναπληρωτή Υγείας ο οποίος παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά τις αρχικές πληροφορίες δεν τοποθετήθηκε τελικά, μίλησε διεξοδικά για τις δύο σε βάρος του μηνυτήριες αναφορές.

Ο πρώην υπουργός αναπληρωτής Υγείας ελέγχεται μετά από μηνύσεις που κατέθεσαν σε βάρος του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας για παράνομη ηχογράφηση της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας και ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι υπήρχε επί χρόνια «μια συμμορία» για την οποία η δικαιοσύνη ερευνά ήδη και ότι ο κ. Πουλής είναι υπόδικος για υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μίλησε επίσης για τη διαφημιστική δαπάνη που περνούσε επί χρόνια μέσα από τον οργανισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για ένα συγκροτημένο μηχανισμό που εγκαθιδρύθηκε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου και διατηρήθηκε και την περίοδο του Άδωνι Γεωργιάδη, για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Κατέθεσε επίσης δεκάδες έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται, κατά την άποψή του, η χειραγώγηση των ΜΜΕ και η διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το αν θα λάβει το λόγο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να μιλήσει. Είναι θέμα της Βουλής και όχι της Κυβέρνησης. Όπως ξέρετε, η Βουλή έχει επιληφθεί του θέματος μετά τις σχετικές διαβιβάσεις που έγιναν από τη Δικαιοσύνη, η αρμόδια Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια και η Ολομέλεια θα αποφασίσει».

Στην αρμόδια επιτροπή υπέρ της άρσης της ασυλίας είχαν ψηφίσει η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: