Συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία: Αν. Μεσόγειο, S400 στην ατζέντα

File Photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. EPA, MARK SCHIEFELBEIN, POOL




Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο θα συζητηθούν περιεκτικά στη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας της οποίας θα προεδρεύσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Την Πέμπτη ο Τούρκος Πρόεδρος θα προεδρεύσει του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ) το οποίο συνεδριάζει μία φορά τον χρόνο και αποφασίζει τις προαγωγές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αρμόδιοι αξιωματούχοι θα ενημερώσουν το ΣΕΑ για τις εργασίες γεώτρησης στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και για τις δραστηριότητες ασφάλειας.

Στη συνέδρια θα συζητηθούν επίσης το Συριακό, οι εξελίξεις έπειτα από την αγορά των S400 και τα πολεμικά αεροσκάφη F35 καθώς και θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνεδρία του YAŞ την Πέμπτη αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η συνέχιση της θητείας του αρχηγού του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ και του αρχηγού Ξηράς Ουμίτ Ντουντάρ. Η θητεία του αρχηγού Αεροπορίας Χασάν Κουτσιουκακγιούζ και του αρχηγού Πολεμικού Ναυτικού Αντνάν Οζμπαλ, οι οποίες ολοκληρώνονται φέτος, αναμένεται να επεκταθούν για ένα χρόνο ακόμα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Εξαγοράζει εφημερίδες ο Ερντογάν, κλείνει τις ΜΚΟ, εκκαθαρίζει και τα Πανεπιστήμια!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: