Συνεχίζεται η σφαγή στην Ιντλίμπ: 13 άμαχοι, εκ των οποίων 7 παιδιά, νεκροί σε βομβαρδισμούς

File Photo: Προσωπικό του Συριακού στρατού. EPA, SANA HANDOUT
Δεκατρείς άμαχοι μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν την ζωή τους σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με ΜΚΟ.

  • Επτά παιδιά και τρεις γυναίκες συγκαταλέγονται στους ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το χωριό Μουχάμπελ, στο δυτικό τμήμα της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πολλοί ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν. Πηγές προσκείμενες στους αντικαθεστωτικούς στο χωριό αυτό ανέφεραν ότι έγιναν από ελικόπτερα ρίψεις τουλάχιστον δέκα από τις λεγόμενες “βόμβες-βαρέλια”, που περιέχουν εκρηκτικά, καύσιμα, μεταλλικά θραύσματα, γυαλιά και άλλα θανατηφόρα υλικά.

  • Αυτού του είδους οι αυτοσχέδιες βόμβες καταγγέλλεται ότι χρησιμοποιούνται εκτενώς από τις δυνάμεις του καθεστώτος καθ’ όλη τη διάρκεια του οκταετούς πολέμου στη Συρία. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, αεροσκάφη και ελικόπτερα εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 98 επιδρομές σε διάφορες περιοχές στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Από τα τέλη Απριλίου, οι δυνάμεις του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας διεξάγουν μαζικής κλίμακας βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών στην Ιντλίμπ και γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμας και της Λαττάκειας, όπου κυριαρχούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα).

  • Η Ιντλίμπ χαρακτηρίζεται το ύστατο μεγάλο οχυρό των τζιχαντιστών και των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία.

Η κλιμάκωση έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 500 άμαχους, ανάμεσά τους 145 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει εκτοπίσει περίπου 330.000 ανθρώπους.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Αλ-Σάρατζ τον τερματισμό των “παράνομων επιθέσεων” του Χάφταρ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal