η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το πώς μπορούν να προχωρήσουν στο μέλλον.

  • Σε σύντομη δήλωσή της μετά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί στα κατεχόμενα, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Είπε ότι νωρίτερα σήμερα είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, κάτι το οποίο κάνει πάντα πριν τη μετάβασή της στη Νέα Υόρκη όπου την ερχόμενη βδομάδα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το Κυπριακό.

Είπε ότι συζήτησε με τον κ. Ακιντζί για τη συνάντησή της με τον κ. Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά πάνω σε τι μπορούν να εργαστούν στο μέλλον.

Σε ερώτηση αν συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης γύρω στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Αρκέστηκε να αναφέρει ότι συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και με τον κ. Αναστασιάδη και με τον κ. Ακιντζί.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ενώπιον της Σπέχαρ η τουρκική προκλητικότητα: Το απόγευμα της Τετάρτης βλέπει Ακιντζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: