Το Κρεμλίνο μίλησε: Σύμφωνα με το σχέδιο η παράδοση των S-400, είπε ο εκπρόσωπος Πούτιν

FILE PHOTO: Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 σε παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα, Ρωσία. EPA, SERGEI ILNITSKY




Με βάση την υπάρχουσα συμφωνία προχωρά η παράδοση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία προχωράει, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  • «Η υλοποίηση της συμφωνίας βρίσκεται στην φάση που πρέπει να βρίσκεται. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε σε ποια φάση βρίσκεται η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία.
  • Παράλληλα επεσήμανε ότι στις 6 Ιουλίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν και το θέμα αυτό. «Η παράδοση συζητήθηκε αναμφίβολα. Η συμφωνία αυτή βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο ίδιος ο Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Άγκυρα είχε δηλώσει ότι η προετοιμασία για την αποστολή των ρωσικών S-400 στην Τουρκία συνεχίζεται και αυτή την στιγμή γίνεται η φόρτωση τους. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ασχολείται με τον σχεδιασμό και την επιλογή της τοποθεσίας που θα εγκατασταθούν οι S-400.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αντιταχθεί στην αγορά των S-400 από την Τουρκία, καθιστώντας σαφές ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει στην αγορά αυτή, δεν θα μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει η συμπαραγωγή των F-35 και της επιβολής κυρώσεων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters

Να αφεθεί άμεσα ιρανικό τάνκερ ζητά ο Ζαρίφ από την Βρετανία: Ύποπτο για μεταφορά πετρελαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: