Σύγκρουση γιγάντων στο Γουίμπλεντον: Ο Φέντερερ “υποκλίθηκε” στον Τζόκοβιτς με 3-2 [videos]

File photo: Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς υψώνει το τρόπαιο μετά την νίκη του επί του Ελβετου Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό ανδρών του τουρνουά Γουίμπλεντον, Λονδίνο, Βρετανία, Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019. EPA, NIC BOTHMA




Μετά από τιτανομαχία πέντε ωρών και δέκα λεπτών ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να κάμψει τον Ρότζερ Φέντερερ κατακτώντας τον τίτλο στο Γουίμπλεντον, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Ήταν μία συγκλονιστική αναμέτρηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αντιπάλων και το βαρύτιμο τρόπαιο κρίθηκε με την υπεροχή του Σέρβου σε σερβίς και γουίνερ.

  • Στο 1ο σετ οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Ο Ρότζερ Φέντερερ προηγήθηκε 5-3 στο τάι μπρέικ αλλά ο Τζόκοβιτς με σερί 4-0 έκανε το 7-5 και πήρε το σετ.

Στη συνέχεια ο Φέντερερ ήταν καταιγιστικός. Με τρία μπρέικ σέρβις στο πρώτο, στο τρίτο και στο έβδομο γκέιμ επικράτησε 6-1 και έκανε εύκολα το 1-1 σετ.

  • Ο Τζόκοβιτς ισορρόπησε στο τρίτο σετ, όπως και στο πρώτο σετ αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και ο Σέρβος ξέφυγε με 5-1 κατακτώντας και το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-4.


Η απάντηση του Φέντερερ ήρθε στο τέταρτο σετ όπου με δύο μπρέικ σερβίς στο πέμπτο και έβδομο γκέιμ ξέφυγε 5-2. Ο Τζόκοβιτς με μπρέικ μείωσε 5-3 αλλά ο Ελβετός κράτησε το προβάδισμα και με 6-4 ισοφάρισε και έτσι πήγαμε στο πέμπτο σετ.

Στο πέμπτο σετ η μάχη κορυφώθηκε σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών. Ο Τζόκοβιτς με μπρέικ στο έκτο γκέιμ ξέφυγε 4-2, αλλά ο Φέντερερ έδειξε τη μεγάλη του κλάση και με μπρέικ μείωσε 4-3 και αργότερα έχοντας το σερβίς του ισοφάρισε 4-4. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες έδωσαν ρεσιτάλ.

Έχασε δύο ματς πόιντ ο Φέντερερ

Ο Φέντερερ, στο δέκατο έκτο γκέιμ του πέμπτου σετ και ενώ το σκορ ήταν 8-7, έχασε δύο ματς πόιντ στο 40-15 και στο 40-30 αλλά ο Τζόκοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει 8-8. Ο Φέντερερ είχε μπρέικ πόιντ και στο δέκατο τρίτο γκέιμ, αλλά ο Τζόκοβιτς κράτησε το σερβίς του και με 12-12 φτάσαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς με περισσότερες δυνάμεις κατάφερε να επικρατήσει με 6-3 και να πάρει την ιστορική νίκη.

Αποθέωση από τους οπαδούς στην πρώτη προπόνηση της Νάπολι για τον Μανωλά [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: