Συγχαρητήρια μηνύματα στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη από Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νετανιάχου

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. [State Department photo by Michael Gross, Public Domain]




Σε στενή συνεργασία με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας προσβλέπει η Ουάσινγκτον ενόψει του δεύτερου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ για μια σειρά από κρίσιμα διμερή και περιφερειακά θέματα, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πρώτη δήλωση που έκανε για τη χώρα μας μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως ανέφερε η δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, «οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον λαό της Ελλάδας και το νέο του κοινοβούλιο».

  • «Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη νέα κυβέρνηση και τον εκλεγέντα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για να αυξήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα, να ενισχύσουμε το διμερές εμπόριο και να διαφοροποιήσουμε τις περιφερειακές ενεργειακές επιλογές. Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την κοινή μας παγκόσμια ατζέντα, καθώς κοιτάμε μπροστά στον επόμενο Στρατηγικό Διάλογο στην Αθήνα».

O πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε χτες βράδυ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο Twitter η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, συζήτησε τις διμερείς σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας μαζί του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Επίσης, γίνεται γνωστό από την ισραηλινή πρεσβεία πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε χτες και με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειές που κατέλαβε για την προώθηση των σχέσεων με το Ισραήλ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και του ανταποκριτή Π. Κασφίκη

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον πρόεδρο Πούτιν στον Μητσοτάκη για την εκλογή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: