Συγχαρητήρια από Μέρκελ, Μακρόν αλλά και Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Οϋρσουλα φον ντερ Λάιεν, αμέσως μετά την ψηφοφορία ευχαριστεί τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. EPA/PATRICK SEEGER




Συγχαρητήρια από τους Ευρωπαίους ηγέτες και προσωπικότητες δέχεται η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συγχαρητήρια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Σήμερα η Ευρώπη έχει το πρόσωπό σας. Αυτό της δέσμευσης, των φιλοδοξιών και της προόδου. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη. Θα είμαστε μαζί σας για να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε με tweet του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν την φον ντερ Λάιν. «Χαίρομαι επειδή μια αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μολονότι χάνω μια υπουργό, κερδίζω έναν νέο εταίρο στις Βρυξέλλες», έγραψε στο Twitter η Μέρκελ.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη, με ανάρτηση του στο twitter, τη νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ειλικρινή συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την εκλογή της ως πρόεδρος της Κομισιόν. Ανυπομονώ να εργαστώ μαζί της για μια Ευρώπη που ενδυναμώνει και προστατεύει. Θα έχει την πλήρη στήριξή μου» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

«Επιτέλους, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας: «αυτή η δουλειά είναι μια τεράστια ευθύνη και πρόκληση. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνεται μια σπουδαία πρόεδρος. Καλωσορίσατε!»

«Προσμένω στην στενή συνεργασία με τους θεσμούς για το μέλλον της Ευρώπης», ήταν η αντίδραση του Σαρλ Μισέλ, πρωθυπουργού του Βελγίου και επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Ας συνεργαστούμε προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων!» επισήμανε με tweet του.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την «βαθιά γνώση» της ντερ Λάιν για το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι «θα μας υπηρετήσει καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας!»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: