Στο φως τα στοιχεία του δολοφόνου της βιολόγου στα Χανιά: Ύποπτος για 10 ακόμα υποθέσεις

Φ




Ένα μακάβριο “κουβάρι” ξετυλίγουν οι αστυνομικές Αρχές στα Χανιά σε σχέση με την εγκληματική δράση του 27χρονου από το Μάλεμε που συνελήφθη για την δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον.

  • Τώρα οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να έχει προχωρήσει την τελευταία διετία, σε δέκα ακόμη παρόμοιες επιθέσεις εναντίον γυναικών. Ήδη, ερευνώνται τρία περιστατικά των τελευταίων μηνών, κατά τα οποία τρεις γυναίκες, μία πολωνικής καταγωγής και μόνιμη κάτοικος Κρήτης, μία Λιθουανή και μία Ελληνίδα, παρασύρθηκαν και χτυπήθηκαν πεζές από παρόμοιο όχημα με αυτό του δράστη και στην συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με το In.gr, το κύριο στοιχείο που ωθεί την ΕΛΑΣ σε λεπτομερείς έρευνες είναι ότι ο 27χρονος την ημέρα που σκότωσε την άτυχη 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο είχε αφήσει το κινητό στο σπίτι του, γεγονός που αποτελεί δείγμα ότι είχε προσχεδιάσει να επιτεθεί σε κάποια γυναίκα που θα έβρισκε στο δρόμο του και δεν ήθελε να υπάρχει στίγμα του κινητού του στα σημεία της επίθεσης. Κάτι που δείχνει ότι ίσως έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες «βόλτες» με στόχο ανυποψίαστες γυναίκες.

Νέες λεπτομέρειες

  • Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες για την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην σύλληψη του δράστη. Η ΕΛΑΣ είχε εστιάσει την προσοχή της σε 15 ύποπτα οχήματα που είχαν κινηθεί στην περιοχή Μάλεμε-Κολυμπάρι, και ο 27χρονος ήταν ο δέκατος ιδιοκτήτης ΙΧ που είχε κληθεί να εξηγήσει τον λόγο παρουσίας του εκεί.

Η ΕΛΑΣ είχε βρει μια δύο αντιφάσεις και «κενά» στις αναφορές των οδηγών ΙΧ που είχαν κληθεί πριν τον 27χρονο οι οποίες είχαν κριθεί ωστόσο μικρής σημασίας.

  • Πέραν ωστόσο των ασαφειών, εκείνο που ήγειρε τις περισσότερες υποψίες ήταν ότι είχε πλύνει με επιμέλεια το πορτ μπαγκάζ του ΙΧ του, εκεί δηλαδή που είχε ρίξει την 60χρονη, χωρίς να αιτιολογεί επαρκώς γιατί το είχε κάνει.

Εντύπωση προκάλεσε ακόμη στους αστυνομικούς ότι ο δράστης μετά το έγκλημα έκλεισε για αρκετές ημέρες το κινητό του, δείγμα ότι ίσως πίστευε ότι έτσι θα υπήρχε εξαΰλωση των ιχνών του.

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 27χρονου

  • Κατόπι τούτων, σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουλίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων διέταξε να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 27χρονου Χανιώτη. Πρόκειται για τον Παρασκάκη Ιωάννη του Αποστόλου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1992 στα Χανιά Κρήτης, ο οποίος εξεταζόμενος ως βασικός ύποπτος για τη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία, ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο που κατηύθυνε τις έρευνές της ΕΛΑΣ ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από ρόδες οχήματος σε αγροτεμάχιο που οδηγεί στο φρεάτιο του καταφυγίου όπου και εντοπίστηκε η σορός της δολοφονηθείσας και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη θέση της σορού οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η θανούσα μεταφέρθηκε στο σημείο αυτό.

«Η σταχυολόγηση του συνόλου των στοιχείων μας έδωσε τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένο άτομο και ειδικότερα στον 27χρονο κάτοικο της περιοχής, τον όποιο προσαγάγαμε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, η οποία είχε αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εξεταζόμενος περιέπεσε σε αντιφάσεις και υπό το βάρος των στοιχείων που είχαμε συλλέξει ομολόγησε την πράξη του».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ, Ιn.gr

Τρεις εμπρησμοί αυτοκινήτων τα ξημερώματα σε Ασπρόπυργο και Άλιμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: