Στις Βρυξέλλες απεσταλμένος του Τζόνσον: Brexit στις 31 Οκτωβρίου με όποιες συνθήκες

Τη θέση του Μπόρις Τζόνσον ότι ο brexit θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως συνθηκών μεταφέρει στις Βρυξέλλες σύμβουλος του πρωθυπουργού. Φωτογραφία: EPA.ANDY RAIN




Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για ευρωπαϊκά θέματα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαβιβάσει το μήνυμα του Βρετανού ηγέτη ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου «όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος, είπε πως ο Ντέιβιντ Φροστ, έχει προκαταρκτικές συναντήσεις με σημαντικούς αξιωματούχους προκειμένου να διαβιβάσει προσωπικά το μήνυμα του πρωθυπουργού.

«Θα εργαστούμε σθεναρά για μια συμφωνία αλλά το backstop πρέπει να καταργηθεί. Αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τότε ασφαλώς θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο Φροστ θα συναντηθεί με συμβούλους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και συμβούλους του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στους εκπροσώπους κομμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας πως θα εμμείνει στη δέσμευση της κυβέρνησης στην ιρλανδική ειρηνευτική συμφωνία και σε μια υπόσχεση να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα σκληρό σύνορο όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του Brexit, δήλωσε εκπρόσωπός του.

«Είπε πως σε όλα τα σενάρια, η κυβέρνηση είναι σταθερή στη δέσμευσή της στο Μπέλφαστ-στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν τελωνειακοί έλεγχοι ή υποδομές στα σύνορα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: