Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για τις απειλές επιθέσεων σε όλη την Αθήνα




Στη Γενική Ασφάλεια Αττικής προσήχθη περίπου στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας ένας 40χρονος, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, που με ανάρτησή του στο facebook, απειλεί με συνεχή χτυπήματα σε όλη την Αθήνα ειδικά σε σημεία όπου υπάρχει έντονος τουρισμός.

Ο 40χρονος συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για ηθική αυτουργία σε φθορά ξένης ιδιοκτησίας, στην χθεσινή επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Η σύλληψή του έρχεται λίγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, σε δύο μέλη της συλλογικότητας για την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ.

  • Το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα μετά την επίθεση, το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα σε κείμενο στο Facebook, που ανέβηκε από άλλο προφίλ έχοντας όμως την υπογραφή του, τόνιζε ότι η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει και απειλεί πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα.

Ακόμη υπογράμμισε πως πήγαν με μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

Η σύλληψη αυτή δείχνει προφανώς την αλλαγή στρατηγικής της πολιτείας απέναντι στην οργάνωση Ρουβίκωνας.

Σημειώνεται, ότι λίγο μετά την χθεσινή επίθεση στον ΣΕΒ, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ

Ο Ρουβίκωνας αποθρασύνθηκε: Θα διαλύσουμε τον τουρισμό, είμαστε έτοιμοι απειλούν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: