Στην Ελλάδα και τα Σκόπια ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών: Συναντήσεις υψηλού επιπέδου

File photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Ρίκερ. Φωτογραφία via Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιταλία




Ο εκτελών χρέη υφυπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ θα επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου για να συναντηθεί με αξιωματούχους των κυβερνήσεων, την κοινωνία των πολιτών και επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες.

Στην Αθήνα, ο Πρέσβης Ρίκερ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και άλλους αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης για να συζητήσουν βασικά ζητήματα για τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και των επενδύσεων, της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, της περιφερειακής σταθερότητας και της ενέργειας.

Θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες. Στη Θεσσαλονίκη, ο Πρέσβης Ρίκερ θα συναντηθεί με τοπικούς κυβερνητικούς, θρησκευτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Στα Σκόπια, ο κ. Ρίκερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski, τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ και άλλους κυβερνητικούς ηγέτες για να συζητήσουν τα διμερή ζητήματα και την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο κ. Ρίκερ θα παρακολουθήσει επίσης μια εκδήλωση με φοιτητές στην «Αμερικανική Γωνιά», στην Μπιτόλα, πέραν από τις συναντήσεις του με βουλευτές, μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μην πειράξετε τους Κούρδους είπε ο Πομπέο στον Μεβλούτ: Μέγα λάθος η αγορά των S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: