Στα ύψη ο υδράργυρος την Κυριακή με έντονη αίσθηση δυσφορίας [video,χάρτες]

File Photo:Very hot days ic Greece. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα συνδυάζονται με έντονη αίσθηση δυσφορίας, περιμένουμε την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019.

Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία 40 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα πνέουν νότιοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, με τοπικά αυξημένη αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σχετικά αυξημένη θα είναι η αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και τουλάχιστον το τέλος του μήνα, με την Κυριακή 28/07 να είναι η θερμότερη ημέρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 30/07.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/METEO

Έφυγε ο Μητροπολίτης: Συγκλονισμένη η Φθιώτιδα από την εκδημία του Νικόλαου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: