Σε ελληνικά πρότυπα το Ευρωπαϊκό Πολωνικό Στρατηγείο: Παρών ο Έλληνας Διοικητής 1ης Στρατιάς

Ο Αντιστράτηγος και Διοικητής της 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνος Φλώρος με τον Πολωνό ομόλογό του. Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΘΑ




Στην Πολωνία βρέθηκε ο Αντιστράτηγος και Διοικητής της 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνος Φλώρος, δεχόμενος την πρόσκληση από τον ομόλογο του για το νεοσυσταθέν Στρατηγείο Επιχειρήσεων “PL QHQ” το οποίο θα δραστηριοποιηθεί σε επιχειρησιακές δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Η Ελλάδα στάθηκε αρωγός και προσέφερε άπειρες γνώσεις γύρω από την δομή που θα πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη προς το Στρατηγείο, μια τεχνογνωσίας που κρίθηκε απαραίτητη από τους Πολωνούς οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις άκουγαν, μάθαιναν και έστησαν το νέο Στρατηγείο και με την Ελληνική συμβολή. Το Πολωνικό Στρατηγείο μοιάζει σε πολλά με αυτό της Λάρισας, που είναι έδρα και της 1ης Στρατιάς. Στην τελετή που έγινε στην πόλη της Κρακοβίας, παραβρέθηκε ο Έλληνας Στρατηγός την ημέρα που πάρθηκε μάλιστα η πιστοποίηση μετά τον έλεγχο που έγινε από τα αρμόδια όργανα προς τη νέα δομή δυνάμεων της Πολωνίας.

Οι βαθιοί δεσμοί επαναβεβαιώθηκαν ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία γι’ ακόμη μια φορά, ενώ ο Αντιστράτηγος Φλώρος κάλεσε τον ομόλογό του στην επιτελική άσκηση “Milex” επί Ελληνικού εδάφους τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Αντιστράτηγος Φλώρος μετέφερε στον Πολωνό υπουργό άμυνας, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τον χαιρετισμό τόσο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, όσο και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου.

Ξεκίνησε νέο «Vertigo» για τα F-35 της Τουρκίας μετά τις χαρές και τα γέλια με τον κ. Τραμπ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: