Σερβία και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν συμφωνία ενοποίησης των συνοριακών ελέγχων

File Photo: O Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic κατά την διάρκεια δηλώσεων στο Βελιγράδι. EPA, KOCA SULEJMANOVIC




Οι υπουργοί Εσωτερικών της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και Όλιβερ Σπασόβσκι υπέγραψαν σήμερα στο Βελιγράδι συμφωνία για την καθιέρωση κοινών ελέγχων στη συνοριακή διάβαση Presevo-Tabanovce.

Η συμφωνία προβλέπει την κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων για τις διελεύσεις ταξιδιωτών αλλά και για τη διακίνηση εμπορευμάτων, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο έλεγχος διαβατηρίων και εμπορευμάτων θα γίνεται πλέον σε ένα σημείο και όπως συμφωνήθηκε, κατά την έξοδο από τη Σερβία ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στην συνοριακή διάβαση Tabanovce ενώ κατά την έξοδο από τη Βόρεια Μακεδονία ο έλεγχος θα γίνεται στον συνοριακό σταθμό Presevo. Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή σε έναν μήνα.

Ο ΥΠ.ΕΣ. της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς απέδωσε ιστορική σημασία στη συμφωνία αυτή επισημαίνοντας ότι οι ταξιδιώτες δεν θα ταλαιπωρούνται περιμένοντας πολλές ώρες για να περάσουν τα σύνορα, ενώ με την ταχύτερη διακίνηση των εμπορευμάτων θα έχουν οικονομικό όφελος οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τη συνοριακή διάβαση Presevo-Tabanovce αλλά και όλες οι χώρες της περιοχής.

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλλαγή του καθεστώτος ζητούν χιλιάδες Αλγερινοί: Άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: