Σάρωσε στο Καζάν η ελληνική αποστολή: Χρυσό και χάλκινο μετάλλιο μέσα σε 15 λεπτά

File Photo: Η λειτουργία όλων των ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνον για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο με ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (Α.Α.Ε.) και αθλούμενους ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007). ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ




Πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική αναδείχθηκε ο Απόστολος Παπαστάμος, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται στο Καζάν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Αρκάδιος Ασπουγαλής στα 50μ. πρόσθιο.

Ο 18χρονος Χανιώτης Απόστολος Παπαστάμος ο οποίος θεωρητικά ειδικεύεται στα 400μ. μικτή (!), έκανε μία τρομερή κούρσα στον τελικό του αγωνίσματος στα 200μ. μικτή και τερμάτισε σε 1:59.93, νικώντας «στο νήμα» τον Ισραηλινό Ρον Πολόνσκι (1:59.98). Ο χρόνος του Παπαστάμου αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, συντρίβοντας το 2:01.23 του Ανδρέα Βαζαίου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου (1/8/2012), ενώ απέχει ελάχιστα από το ύψηλό όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο (1:59.67).

Λίγη ώρα μετά το θρίαμβο του Παπαστάμου, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, κάνοντας χρόνο 28.16 (λίγο πιο αργά από το 28.08 του ημιτελικού), όσο και ο Ολλανδός Κάσπαρ Κορμπεάου, που ανέβηκε μαζί του στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο τελικός είχε μία γεύση… θρίλερ, καθώς ο Ρώσος Βλάντισλαβ Γκερασιμένκο τερμάτισε πρώτος με 27.77, ενώ ο Βρετανός Άρτσι Γκούντμπερν ήταν δεύτερος με 27.89. Ο τελευταίος αρχικά ακυρώθηκε, κάτι που έφερνε τον Ασπουγαλή στη δεύτερη θέση, αλλά στη συνέχεια οι κριτές ανακάλεσαν την απόφασή τους και ο Γκούντμπερν πήρε το ασημένιο μετάλλιο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει τελικά το χάλκινο μαζί με τον Κορμπεάου.

Στο μεταξύ, η Γεωργία Δαμασιώτη πήρε την πρόκριση για τον αυριανό (6/7) τελικό των 100μ. πεταλούδα. Η 16χρονη αθλήτρια του Ωκεανού πέτυχε ατομικό ρεκόρ στους ημιτελικούς με 1:00.61, τερμάτισε τέταρτη στη σειρά της και πέρασε ως έκτη στο σύνολο, ενώ δείχνει σε θέση να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων της Ηλέκτρας Λεμπλ (1:00.43).

Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: