Μπιλιράκης και Ντόιτς από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ΗΠΑ στη Σούδα με τον Α΄ ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου με τους βουλευτές Ντόιτς και Μπιλιράκη. Συναντήθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης, Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ




Με τους εισηγητές του νομοσχεδίου East Med Act, στην βουλή των αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, συναντήθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι ο βουλευτής Τheodore E. Deutch (Πρόεδρος της υποεπιτροπής για την Μέση Ανατολή την Βόρεια Αφρική), ενώ συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκις (ανώτατο μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων) που εισήγαγαν στην βουλή το νομοσχέδιο που σε πολλά σημεία του βάλλει κατά της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

  • Η αμερικανική αντιπροσωπεία που εκτός της χώρας μας είχε επισκεφθεί τις προηγούμενες ημέρες και το Ισραήλ, βρίσκεται στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στη Σούδα που εδρεύει η αμερικανική βάση, για την οποία πολλές φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφραστεί με θερμά λόγια για την ιδιαίτερη σημασία της και ταυτόχρονα έχουν ζητήσει από το ελληνικό κράτος την επέκταση της μίσθωσης ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία για την υλοποίηση περισσότερων έργων υποδομής.

Κατά τη συνάντηση του Αρχηγού με την Αμερικανική αντιπροσωπεία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανάμεσα στα οποία μπορούμε να εικάσουμε πως είναι τόσο η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή αλλά και οι προκλήσεις που ανοίγονται και για την χώρα μας στον τομέα της ασφάλειας και των ενεργειακών.

Το Yavuz πλέει από τα μεσάνυχτα προς την Καρπασία: Παρά το τηλεφώνημα του Ερντογάν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: