“Ξέσπασε” στην Κούβα η Εθνική Γυναικών πόλο: Πρώτη νίκη στο Παγκόσμιο της Κορέας

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Πηγή φωτογραφίας: koe.org.gr




Με το σοκ της βαριάς ήττας από την Ισπανία στην πρεμιέρα του τουρνουά να μην έχει ακόμα ξεπεραστεί η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πέτυχε την πρώτη της νίκη στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού κερδίζοντας σε ρυθμούς προπόνησης την Κούβα 20-4. Η αναμέτρηση δεν αντέχει σε κριτική αφού η ελληνική ομάδα έφτασε στο 11-0 στα μέσα του 2ουοκταλέπτου για να δεχθεί το πρώτο της τέρμα από τις Κουβανές που πέτυχαν μάλιστα τρια συνεχόμενα ως το τέλος του ημιχρόνου.

  • Ήταν μια ευκαιρία για τον Γιώργο Μορφέση να χρησιμοποιήσει όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή του , να δοκιμάσει συστήματα στην άμυνα και την επίθεση ενώ για τις διεθνείς ένας τρόπος να ξαναμπούν στην κανονικότητα μετά τη γροθιά στο στομάχι που δέχθηκαν στην πρεμιέρα από τις Ισπανίδες εκεί που όπως όλα δείχνουν χάθηκε η πρωτιά στον Όμιλο κι έτσι η εθνική μας θα χρειαστεί αγώνα χιαστί (πιθανότατα με τη Κίνα) για να περάσει στα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα με πρώτη την Κούβα : 0-5, 3-6, 0-5, 1-4

Οι σκορερ της Ελληνικής ομάδας: Αβραμίδου 6, Ξενάκη 3, Τσουκαλά 2, Μπενέκου 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου 2, Νίνου 2, Ασημάκη 1 .

Οι σκόρερ για την Κούβα: Καράσκο 2, Γκράου 1, Φρία 1.

Στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου η Ισπανία νίκησε το Καζακστάν 18-6

Η βαθμολογία μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές:

1.Ισπανία 4

2.Ελλάδα 2

3.Καζακστάν 2

4.Κούβα 0

Επόμενη αγωνιστική (18/7):

Κούβα-Ισπανία (02:30)

Καζακστάν-Ελλάδα (03:50)

Γιώργος Μορφέσης (ομοσπονδιακός προπονητής)

«Φυσικά τα παιχνίδια με την Κούβα και το Καζακστάν είναι παιχνίδια που δεν μπορείς να δεί κάτι όμως ο προπονητής πάντα μπορεί να δεί κάτι. Είδαμε το βίντεο του αγώνα με την Ισπανία χθες ,συζητήσαμε κάποια πράγματα. Έχουμε καταλάβει όλοι ποια ήταν η απόδοσή μας σ εκείνο το παιχνίδι , ποια ήταν τα λάθη μας , τα είδαμε και είπαμε ότι πρέπει να δείξουμε αντίδραση.

Πλέον έχουμε καλύτερη άποψη για το τι έφταιξε και ηρθε αυτή η βαριά ήττα. Έχουμε επίγνωση , ξέρουμε που βρισκόμαστε . Είμαστε όμως και μια ομάδα που έχει εμπειρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ευρωπαϊκά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας για όλους . Και το έχω πει από την αρχή ότι αυτή είναι μια χρονιά κομβική . Όποιος δεν το έχει καταλάβει έχει κάνει λάθος. Περιμένουμε πλέον να δούμε τον αντίπάλο για το παιχνίδι της οκτάδας (που μάλλον θα είναι η Κίνα) εφόσον διαλέξαμε αυτό το δρόμο είμαστε επικεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».

ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ (παίκτρια Εθνικής)

«Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι για τον αγώνα με τη Κούβα.Σίγουρα κάτι μάθαμε. Στον αγώναμε την Ισπανία θα γυρίσω για να πω ότι δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικό αυτό το 4-14 με την Ισπανία , καλως ή κακώς ξεκινήσαμε με ένα ντέρμπι, ίσως αν είχαμε ξεκινήσει με ένα πιο εύκολο παιχνίδι να είχαμε πάρει λίγο τα πάνω μας να είχαμε μπει λίγο πιο ομαλά στο παγκόσμιο , δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη .

Προσωπικά ήμουν σοκαρισμένη απο αυτή την ήττα. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να σηκωθούμε. Σίγουρα αυτή η ήττα θα μας κάνει καλό, είδαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ότι θέλει πολύ δουλειά, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δίνεις το 100%, ότι πρέπει σε κάθε παιχνίδι να μπαίνεις με πάθος με θέληση και να τα δίνεις όλα , κι αν χάσεις δεκτό και μας ταρακούνησε πάρα πολύ.

Τα δυο παιχνίδια το σημερινό και το μεθαυριανό με το Καζακστάν θα είναι μια καλή προετοιμασία για τη συνέχεια , θα μας βοηθήσουν να ανέβουμε ψυχολογικά γιατί μετά από αυτή την ήττα-που επαναλαμβάνω δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων των δυο ομάδων-χρειαζόμαστε μια ψυχολογική τόνωση . Αν ανέβει η ψυχολογία μας η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά στο παγκόσμιο και να φτάσει ψηλά. Μπροστά μας έχουμε ένα αγωνα νοκ άουτ για την οκτάδα με πιθανή αντίπαλο την Κίνα. Δε θα τον χαρακτήριζα εύκολο , θα μπορούσε να ήταν και πιο εύκολος , θα τον χαρακτήριζα βατό. Είναι ένα παιχνίδι που αν δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα η ομάδα μας δεν χάνει ποτέ. Αν δεν μπεις με τη θέληση και το πάθος για νίκη θα έχεις πρόβλημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΠΣΑΤ

Άγγιξε το όνειρο ο Κυνηγάκης στην Κορέα: Έχασε στο φινάλε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: