“Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ”…15 χρόνια από το θρίαμβο της Εθνικής στο EURO [videos, photos]

File Photo: Οι διεθνείς μας σηκώνουν το τρόπαιο στο Euro 2004 στην Πορτογαλία. Photo via Facebook, EURO 2004 Greece Champion




Ήταν σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης στο Euro της Πορτογαλίας και γέμισε με περηφάνια τους Έλληνες ανά τον κόσμο.

Οι διεθνείς παίκτες μας με… ενορχηστρωτή τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, επικράτησαν στον τελικό του κυπέλλου 1-0 τους διοργανωτές και σήκωσαν το .. ιερό δισκοπότηρο της Πορτογαλίας.

Με το σφύριγμα της λήξης η ελληνική αποστολή έγινε ένα κουβάρι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης έκλαιγε σαν μικρό παιδί στην αγκαλιά του Ρεχάγκελ. Η ελληνική σημαία ήταν στις πλάτες και των 23 παικτών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχαν πετύχει.

Photo via Facebook, EURO 2004 Greece Champion

Σε μια γωνία ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, Κριστιάνο Ρονάλντο ξεσπούσε σε λυγμούς, ενώ οι Ίβηρες είχαν μείνει αποσβολωμένοι με τις εξέδρες να αδειάζουν, μην μπορώντας να αντέξουν το «γαλανόλευκο» πάρτι, το οποίο είχε μόλις ξεκινήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=wZDHLltOeVc

Ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, Θοδωρής Ζαγοράκης πλησίασε το τρόπαιο. Ο Εουσέμπιο με τα μάτια του βουρκωμένα παρέδωσε την κούπα στον αρχηγό. Ο Ζαγοράκης τύλιξε την γαλανόλευκη στο τρόπαιο και η Ελλάδα ήταν και τυπικά η βασίλισσα της Ευρώπης.

Μετά την απονομή 10 εκατομμύρια Έλληνες ξεχύθηκαν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Photo via Facebook, EURO 2004 Greece Champion

Η Ομόνοια ήταν το… hotspot, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες σε μια τεράστια αγκαλιά φώναζαν ρυθμικά τα ονόματα του Ότο Ρεχάγκελ και των παικτών του. Όπου υπήρχε ελληνισμός στον πλανήτη εκείνο το βράδυ της 4ης Ιουλίου… έδειξε την παρουσία του με εκδηλώσεις χαράς, ενθουσιασμού και περηφάνιας.

Hellas Journal

Οι AntetokounBros εν δράσει στην Εθνική: Ευχή του Κώστα να παίξουν οι 4 στη γαλανόλευκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: