“Αντίο” στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού η εθνική υδατοσφαίρισης με νίκη επί της Γερμανίας

File Photo: «Έκλεισε» με νίκη η εθνική Ελλάδας με 11-9 έναντι της Ρωσίας. EPA, ANTONIO BAT




Την έβδομη θέση κατέλαβε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, καθώς στον τελευταίο αγώνα κατάταξης επικράτησε 11-6 της Γερμανίας.

  • Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που έπαιξε και πάλι χωρίς τον τραυματία Βλαχόπουλο, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες και θα επιστρέψει στην Ελλάδα με το… παράπονο του «άσφαιρου» τελευταίου οκταλέπτου απέναντι στην Ιταλία, που του στέρησε μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Οι διεθνείς δεν ξεκίνησαν καλά και βρέθηκαν να χάνουν 2-0, με τον Κώστα Γαλανίδη (που χρησιμοποιήθηκε αυτή τη φορά βασικός αντί του Μάνου Ζερδεβά) να νικιέται δύο φορές από περιφερειακά σουτ. Η εθνική χρειάστηκε περίπου επτά λεπτά για να σκοράρει, όταν όμως το κατάφερε με τον Αργυρόπουλο (ο οποίος κέρδισε αποβολή στην κόντρα και μετά τελείωσε τη φάση) «έτρεξε» ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά 3-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Οι Γερμανοί βρήκαν δύο λύσεις σε παίκτη παραπάνω, τομέας όπου η «γαλανόλευκη» είχε πρόβλημα (ξεκίνησε με 1/5), κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 4-4. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν κακό, με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, όμως η ελληνική ομάδα βρήκε τελικά λύσεις με γκολ του Δερβίση ……. και του Γούνα σε παίκτη παραπάνω και, καθώς κατάφερε να κρατήσει αλώβητη την εστία της, πήρε προβάδισμα 6-4. Στην τελευταία περίοδο η εθνική κυριάρχησε, βρήκε δύο γκολ στην κόντρα με Καπότση και Δερβίση και στη συνέχεια, καθώς οι Γερμανοί απογοητεύτηκαν, το σερί έφτασε στο 6-0 και το σκορ στο 10-4, για να ολοκληρωθεί το ματς 11-6.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Γερμανία): 2-1, 2-3, 0-2, 2-5

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Στρέλετσκι (περιφέρεια), 2-0 Σταμ (περιφέρεια), 2-1 Αργυρόπουλος (π.π.), 2-2 Καπότσης (περιφέρεια), 2-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 3-3 Αϊντνερ (π.π.), 3-4 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 4-4 Ρέαλ (π.π.), 4-5 Δερβίσης (μπάσιμο), 4-6 Γούνας (π.π.), 4-7 Καπότσης (κόντρα), 4-8 Δερβίσης (κόντρα), 4-9 Γούνας (π.π.), 4-10 Δερβίσης (π.π.), 5-10 Ρέστοβιτς (περιφέρεια), 6-10 Σταμ (κόντρα), 6-11 Παπαναστασίου (μπάσιμο).

Η εθνική είχε 4/9 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια, 2 γκολ με μπάσιμο και 2 στην κόντρα.

Η Γερμανία είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Διαιτητές: Ιβανόβσκι (Μαυροβούνιο), Πέρις (Κροατία)

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάγκεν Σταμ): Σένκελ, Ράιμπελ, Φαν Ντερ Μπος, Ρέαλ 1, Πρόις, Γιούνγκλινγκ, Στρέλετσκι 1, Χίλεν, Σταμ 2, Τσουκ, Ρέστοβιτς 1, Αϊντνερ 1, Γκοτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης 3, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Γαλανίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον ημιτελικό των 50μ. ύπτιο του Παγκόσμιου Υγρού Στίβου ο Απόστολος Χρήστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: