Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ στην Καλιφόρνια: Για πολλούς τραυματιες ομιλούν οι αρχές




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά αγνώστου σε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τριήμερη έκθεση τροφίμων στην Πολιτεία Καλιφόρνια χθες Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ελάχιστες λεπτομέρειες είναι σαφείς μέχρι στιγμής. Το NBC Bay Area μετέδωσε ότι τραυματιοφορείς που έσπευδαν στην περιοχή όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ ενημερώθηκαν πως έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις στο υπόβαθρο. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους, σύμφωνα με τον ιστότοπο του φεστιβάλ.

Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένας οπλισμένος άνδρας πυροβόλησε εναντίον του πλήθους σε φεστιβάλ τροφίμων στην πολιτεία της Καλιφόρνια την Κυριακή και εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν θύματα.

Λίγες άλλες λεπτομέρειες είναι άμεσα γνωστές μέχρι τις 5 το πρωί ώρα Ελλάδος. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι τα πληρώματα των ασθενοφόρων δήλωσαν ότι 11 άτομα ήταν στο έδαφος μετά από πυροβολισμούς, την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Gilroy Garlic, μίας ετήσιας τριήμερης εκδήλωσης νότια του Σαν Χοσέ.

Οι βιντεοταινίες που εμφανίστηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ διασκορπίζονταν σε σύγχυση, καθώς τουλάχιστον ένας ήχος ακουγόταν δυνατά.

“Τι συμβαίνει;” Ακούστηκε μία γυναίκα να λέει στο βίντεο. “Ποιος θα πυροβολούσε σε ένα φεστιβάλ σκόρδου;”

Το Gilroy βρίσκεται περίπου 48χλμ. νότια του Σαν Χοσέ.

Τραμπ, ο πιο ανέντιμος άνδρας που έχει βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο: Άρθρο της Baltimore Sun

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: