Πυρά Μέσι μετά τον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα: Όλα έγιναν για να νικήσει η Βραζιλία

Oι Αργεντινοί είναι έντονα δυσαρεστημένοι για την διαιτησία στο τουρνουά και ειδικά για την μη εφαρμογή του VAR. EPA, Sebastiao Moreira




O Λιονέλ Μέσι σπανίως μιλά και ειδικά μετά τους αγώνες.

Οταν όμως αποφασίζει να μιλήσει, λέει τα πράγματα με το όνομα τους, τουλάχιστον έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Ο Μέσι δεν εμφανίζεται συχνά σε συνεντέυξεις Τύπου, ούτε μιλά στους δημοσιογράφους στην μεικτή ζώνη.

Ομως, εχθές, μετά το τέλος του «μικρού τελικού» για το Κόπα Αμέρικα, που βρήκε την Αργεντινή νικήτρια με 2-1 επί της Χιλής, ο άσος της Μπαρτσελόνα, δεν… άντεξε και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, είπε:

  • «Δεν γίναμε μέρος αυτής της διαφθοράς. Ολα έγιναν για να νικήσει η Βραζιλία. Δεν μας σεβάσθηκαν. Οι διαιτητές δεν μας άφησαν να πάμε στον τελικό. Ελπίζουμε το VAR να χρησιμοποιηθεί για το Περού».

Οπως είναι γνωστό, οι Αργεντινοί είναι έντονα δυσαρεστημένοι για την διαιτησία στο τουρνουά και ειδικά για την μη εφαρμογή του VAR στον ημιτελικό με την Βραζιλία. Οπως και για την εχθεσινήν απόφαση του Παραγουανού ρέφερι, Ντε Βιβάρ, να αποβάλλει στο 37΄ τους Μεδέλ και Μέσι, για μία αψιμαχία που είχαν σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα έσπρωξε τον αντίπαλο του που είχε καλύψει την μπάλα ενώ εκείνη έβγαινε εκτός γηπέδου (άουτ), ωστόσο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Χιλιανός ήταν εκείνος που απώθησε με έντονο τρόπο τον Μέσι, που από την πλευρά του δεν αντέδρασε στις προκλήσεις του αντιπάλου του.

  • Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φορά που ο Μέσι δέχεται την κόκκινη κάρτα στην καριέρα του σε επίσημο ματς.

Η πρώτη ήταν στις 17 Αυγούστου του 2005, όταν ο αναπληρωματικός τότε, Μέσι, πήρε την θέση του Λισάντρο Λόπες στο ματς με την Ουγγαρία κι έμεινε στον αγωνιστικό χώρο ακριβώς 43 δευτερόλεπτα (χτύπησε με τον αγκώνα στο λαιμό έναν αντίπαλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!

  • «Μάλλον σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) πλήρωσα τον λογαριασμό», πρόσθεσε ο τετράκις κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» και συνέχισε: «Με μία κόκκινη κάρτα, όλα ρυθμίζονται. Πάντα λέω την αλήθεια, πάντοτε είμαι έντιμος. Εκτιμώ, πως η κόκκινη κάρτα, οφείλεται σε όλα είπα».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, ο Μέσι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να παραλάβει το μετάλλιο του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο μεγάλος τελικός στο Μαρακάνα: Η φιέστα της Βραζιλίας και το όνειρο του Περού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: