Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

File Photo: H αισιοδοξία για συμφωνία για το Brexit οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα. Φωτογραφία Pixabay.com




Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης που πιθανώς να είναι η τρίτη κατά σειρά πτωτική, καθώς οι γερμανικές μετοχές σημείωσαν σημαντικές απώλειες λόγω της προειδοποίησης από τον κολοσσό των χημικών BASF για την κερδοφορία του.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,4% στις 10:14 ώρα Ελλάδας, συμβαδίζοντας με την πορεία των ασιατικών αγορών και της Wall Street.

Οι γερμανικές μετοχές κατέγραψαν πτώση 0,8%. Σε μια ακόμα ένδειξη των πιέσεων που ασκεί στις επιχειρήσεις ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος, η μετοχή της γερμανικής εταιρίας χημικών BASF σημείωσε βουτιά 5,3% αφού προειδοποίησε ότι τα κέρδη της θα είναι χαμηλότερα των προβλέψεων για το δεύτερο τρίμηνο και το σύνολο του έτους.

Η ανακοίνωση αυτή επηρέασε την ομοειδή της Bayer, της οποίας η μετοχή υποχώρησε κατά 1%, με τον ευρωπαϊκό δείκτη του κλάδου χημικών να καταγράφει πτώση 1,7%.

Η σκανδιναβική τράπεζα Danske Bank, που προσπαθούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αφού αποκάλυψε ένα μεγάλο σκάνδαλο με ξέπλυμα χρήματος σε ένα από τα παραρτήματά της, αναθεώρησε πτωτικά, για δεύτερη φορά, τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2019, με τη μετοχή της να καταγράφει πτώση 2,5%.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 1,6%, ύστερα από τη χθεσινή βουτιά κατά 5,4% καθώς ξεκίνησε την περικοπή των 18.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου «επανίδρυσης» ύψους 7,4 δισεκ. ευρώ που θα οδηγήσει σε μία ακόμα ετήσια οικονομική χρήση με ζημίες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κωστής Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: