Ψηφίστε ΚΚΕ, είναι ο συνεπής αντίπαλος, υπογραμμίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

File Photo: O Δημήτρης Κουτσούμπας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ




Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι στις κάλπες της Κυριακής ο κόσμος πρέπει να πει ότι δεν αντέχει άλλη κοροϊδία, άλλη πολιτική εξαπάτησης και κυρίως ότι δεν αντέχει άλλα τόσο βαριά μέτρα.

Να αποφασίσει με ποιους πρέπει να πάει και ποιους πρέπει να αφήσει και να ενισχύσει το ΚΚΕ, «τον συνεπή αντίπαλο όλων εκείνων που του τσάκισαν τη ζωή», οι οποίοι «δεν μπορούν να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κόσμος για την επόμενη μέρα «περιμένει μια επανάληψη όλων αυτών των μέτρων που μας μαύρισαν τη ζωή και κρατά μικρό καλάθι για την περιβόητη ανάπτυξη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε κόσμο προς τη ΝΔ ακολουθώντας δεξιές πολιτικές «και έτσι εμφανίζονται σήμερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δικαιωμένοι για τις πολιτικές τους».

Απέκλεισε οποιαδήποτε ενδεχόμενο εκ νέου προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας.

«Άλλωστε αυτή είναι η θέληση των κομμάτων του κατεστημένου, διαθεσιμότητα από κόμματα μιας χρήσης, αν μπουν στη Βουλή, ενώ είναι η εκφρασμένη θέληση και των Ευρωπαίων εταίρων, των ΗΠΑ και του ΣΕΒ», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «ισχύει ως έναν βαθμό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε οτιδήποτε αριστερό και διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά» με «φυσικό επόμενο να σπείρει την απογοήτευση».

«Εμείς λέμε στον κόσμο που έχει κουράσει και αποστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί προειδοποιούσε πού θα καταλήξει ο Τσίπρας και το κόμμα του, αλλά κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε φωτεινός σηματοδότης και στους αγώνες του και στην πίεση και για να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης και για να αποκαλύπτει το τι αντιδραστικά εις βάρος του λαού και της χώρας σκέφτεται και προωθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εν ονόματι της Αριστεράς», υπογράμμισε.

«Αυτός ο κόσμος ξέρει πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί και απέναντι σε μια κυβέρνηση της ΝΔ που θα ακολουθεί την πολιτική που έχει δεσμεύσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες με τα μνημόνιά τους και τις υπογραφές τους», υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα προβάλλει τα λαϊκά αιτήματα, τα λαϊκά δικαιώματα και το δίκιο των εργαζομένων. «Είναι κρίσιμο ότι η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει μόνο στον λαό, δυναμώνοντας τη λαϊκή ανάγκη για αντίσταση και οργάνωση της αντεπίθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, η μόνη ενεργή και πρέπουσα πολιτική στάση στο πολιτικό και κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε είναι αυτή του ΚΚΕ, «του μόνου που ως αντιπολίτευση παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για να αναδείξει και να προωθήσει τα λαϊκά συμφέροντα», το οποίο «δεν μπαίνει σε μια κυβέρνηση που αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα», όμως «δεν λέει όχι σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, σε μια εξουσία όπου πραγματικά ο λαός, η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα είναι στην εξουσία, θα διαφεντεύουν τον πλούτο του τόπου που θα επιστρέφει σε αυτούς και δεν θα σπαταλιέται, ούτε θα εκχωρείται».

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ για το τι θα συμβεί με κυβέρνηση ΝΔ, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει τον λαό να ξεχάσει ότι «τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί που ψήφισαν όλοι μαζί είναι εδώ, όπως και τα μνημονιακού χαρακτήρα μέτρα της μεταμνημονιακής εποχής. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». «Γι’ αυτό λέμε ότι σημασία έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο του λαού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «θέλει να ηγηθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τα έχει καταφέρει ως έναν βαθμό, βέβαια θέλει να κάνει και άνοιγμα, καθώς στις τάξεις του πλέον έχει και στελέχη και πρώην υπουργούς της ΝΔ, στελέχη των ΑΝΕΛ και από το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ”».

«Οι αριστεροί άνθρωποι έχουν μάτια και βλέπουν και μπορούν να κρίνουν. Μπορεί πολλές φορές να αργεί η συνειδητοποίηση και να καθυστερεί η ριζοσπαστικοποίηση και μέσα από διάφορα αναχώματα που στήνουν κατά διαστήματα, αλλά η αλήθεια θα λάμψει, το ΚΚΕ θα είναι εδώ και πιο δυνατό και ο λαός θα μπορεί να περάσει στο χαμόγελο, στην πραγματική ελπίδα και όχι στην ψεύτικη προσδοκία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακέφαλος από την 1η Ιουλίου ο Άρειος Πάγος: Θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: