Προκλητική ασέβεια από Ταγίπ και τουρκικό ΥΠΕΘΑ για τη μαύρη επέτειο: Βίντεο για εισβολή

Από την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Προκαλεί ξανά με δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με επίσημεςδηλώσεις είπε για την μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα ότι:

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο, όπως πριν από 45 χρόνια αν απειληθεί η ζωή και η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Με τον γνωστό… κινηματογραφικό τρόπο, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας προκαλεί με αφορμή την 45η επέτειο της εισβολής στην Κύπρο.

Με ένα βίντεο ειδικά φτιαγμένο για την επέτειο και ένα μήνυμα στο twitter, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ακολουθούν και αυτές την ίδια προκλητική ρητορική.

Το βίντεο ξεκινάει με εικόνες αρχείου, αποτυπώνοντας τον πόνο που βίωναν οι Τ/Κ πριν από την εισβολή μέχρι και το 1974, οπότε η Τουρκία επεμβαίνει και φέρνει τη χαρά.

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με αυτό το βίντεο είναι ότι από το 1974 που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν την ειρήνη στο νησί μέχρι και σήμερα αποτελούν τον εγγυητή της ενότητας, της σταθερότητας και της ατέρμονης γαλήνης στην Κύπρο…

«Μαζί με τους ήρωες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης, που έφεραν την ειρήνη στην Κύπρο πριν από 45 χρόνια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας από την τυραννία και τον πόνο, τιμούμε παράλληλα με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη όλους τους ήρωες και τους βετεράνους μας», αναφέρεται στο μήνυμα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που συνοδεύει το βίντεο κλιπ.

Το βίντεο κλείνει δείχνοντας έναν πιλότο F-16 του σήμερα να χαιρετά το γεωτρύπανο ‘Πορθητής’ στα ανοιχτά της Κύπρου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Η Κύπρος επιζητεί επανέναρξη συνομιλιών: 45 τραγικά χρόνια μετά, οι Κύπριοι δεν ξέχασαν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal