Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αυτόνομης Εκκλησίας της Φιλανδίας

File Photo: Εξαμελής ομάδα νέων της Πόλης πραγματοποίησε επίσκεψη στις πόλεις Helsinki, Joensuu, Valamo, Lintula, Mohko και Ilomantsi. Πηγή Matthew Ross, wikipedia.org




Στο πλαίσιο του προγράμματος αμοιβαίων επισκέψεων μεταξύ της ορθόδοξης νεολαίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αυτόνομης Εκκλησίας της Φινλανδίας, εξαμελής ομάδα νέων της Πόλης πραγματοποίησε επίσκεψη μεταξύ 10-17 Ιουλίου, στις πόλεις Helsinki, Joensuu, Valamo, Lintula, Mohko και Ilomantsi.

Οι νέοι, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, συμμετείχαν και στη λειτουργία, που έγινε το Σάββατο 13 Ιουλίου, για την αγιοκατάταξη του μάρτυρα Ιωάννη της Sokajanranta, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, καταχωρήθηκε πρόσφατα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι αμοιβαίες αυτές επισκέψεις, οι οποίες ξεκίνησαν από το 1995, με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συμβάλλουν στην αλληλογνωριμία των νέων της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και της θυγατέρας της Εκκλησίας της Φινλανδίας. Επικεφαλής της ομάδας αυτή την φορά ήταν ο τριτεύων των πατριαρχών διακόνων Αλέξανδρος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν λυγίζουμε, θα φτιάξουμε νέο Μνημείο για τον Θύμιο Λώλη, λέει η Ομόνοια: Καταγγέλλουν τις αρχές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: