Ποπόφ και Μπούμπκα αρνούνται τις κατηγορίες δωροδοκίας για Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

File Photo: Ο Ουκρανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα. EPA, LAURENT GILLIERON




Ο Σεργκέι Μπούμπκα και ο Αλεξάντερ Ποπόφ, και οι δύο εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), αρνήθηκαν σε δηλώσεις τους ότι δωροδοκήθηκαν ώστε να ψηφίσουν υπέρ της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο, όπως κατήγγειλε πρώην Βραζιλιάνος αξιωματούχος.

  • «Μπορώ να πω ότι δεν είχα καν ψηφίσει για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Συμμετείχα στην ψηφοφορία, αλλά η ψήφος μου δεν ήταν για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα συνεργαστώ με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΔΟΕ, προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο παλιός σπουδαίος κολυμβητής, Αλεξάντερ Ποπόφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων R-Sport.

Μέσω Twitter έδωσε την δική του απάντηση ο Ουκρανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα: «Απορρίπτω εντελώς τους ψευδείς ισχυρισμούς του κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα εκτίει ποινή μακράς φυλάκισης για διαφθορά».


Από την πλευρά της, η ΔΟΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/7) ότι η επιτροπή δεοντολογίας της επιλήφθηκε άμεσα της υπόθεσης. Η επιτροπή «έχει έρθει σε επαφή με τα μέλη της ΔΟΕ που αναφέρονται» στην κατάθεση του πρώην κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Σέρζιο Καμπράλ, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη ότι δωροδόκησε εκπροσώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), μεταξύ των οποίων ήταν ο Σεργκέι Μπούμπκα και ο Αλεξάντερ Ποπόφ, με σκοπό να ψηφίσουν υπέρ του Ρίο.

Η εξαγορά ψήφων, που έγινε έναντι ποσού δύο εκατομμυρίων δολαρίων, οργανώθηκε με τη βοήθεια του πρώην προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, Λαμίν Ντιάκ, όπως δήλωσε ο Καμπράλ.

  • Τα χρήματα, σύμφωνα με τον Καμπράλ, μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των παραληπτών από τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία, Άρθουρ Σοάρες, έναν άνθρωπο έμπιστο στον Μασάτα Πάπα Ντιάκ, γιο του Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος διώκεται για πολλές ακόμη υποθέσεις κι έχει καταφύγει σε αφρικανική χώρα.

«Ο κ. Ντιάκ ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου για την ψηφοφορία που έγινε στη ΔΟΕ για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι δικηγόροι μου θα απαιτήσουν από τον κ. Ντιάκ να εξηγήσει τους ισχυρισμούς του κ. Καμπράλ» έγραψε ο Σεργκέι Μπούμπκα στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Γαλλ. Πρακτ.

Σκάνδαλο στη Βραζιλία: Ομολογία για δωροδοκία για να πάρει το Ρίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: